Κομοτηνή: Εντυπωσίασαν οι αγιογραφίες του Πασχάλη Κατσίκα

Η έκθεση υπό τον τίτλο "Πασχάλης Κατσίκας: Ο Αγιογράφος της Κίρκης", που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη, προσέλκυσε πλήθος φιλότεχνων.
IMG_20191109_192351

Μια σπάνια και εξόχως ενδιαφέρουσα έκθεση 29 έργων – στην πλειονότητά τους αγιογραφίες – του εκ Κίρκης Πασχάλη Κατσίκα (1910-1992), παρουσίασε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

Κομοτηνή: Εντυπωσίασαν οι αγιογραφίες του Πασχάλη ΚατσίκαΗ έκθεση υπό τον τίτλο “Πασχάλης Κατσίκας: Ο Αγιογράφος της Κίρκης”, που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη, προσέλκυσε πλήθος φιλότεχνων.

Τα έργα εκτέθηκαν στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά, όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος του συλλόγου “Αθηνίων”, Άρης Ασσαριωτάκης, ο οποίος επί τη ευκαιρία αναφέρθηκε και στο τμήμα αγιογραφίας του συλλόγου, όπου δεκαπέντε μαθητές μαθαίνουν τα μυστικά της τέχνης από την κ. Βιβή Βαρβατσούλη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης το παρών έδωσαν και απόγονοι του αγιογράφου, όπως η εγγονή του Μαρία Φωτιάδου, η οποία συγκινημένη εξιστόρησε συνοπτικά τη ζωή του αγιογράφου παππού της, ο οποίος είχε μαθητεύσει δίπλα στον θείο του, μακαριστό ιερομόναχο του Αγίου Όρους, π. Κύριλλο.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τη βραδιά των εγκαινίων

Κομοτηνή: Εντυπωσίασαν οι αγιογραφίες του Πασχάλη Κατσίκα

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood