«Νέα Δημοκρατία: Σταθμοί από την πορεία της στον χρόνο – Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας, η νεολαία των ιδεών και των πράξεων», είναι ο τίτλος αλλά και…το περιεχόμενο του πολιτικού ημερολογίου που δημιούργησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης Κώστας Τσαρδακλής και το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κομοτηνή.


Ο ίδιος εμπνεύστηκε την πρωτοβουλία του όταν συνάντησε στο διαδίκτυο το απόφθεγμα «Αν δεν υπάρχει ένα βιβλίο που θες να διαβάσεις, τότε γράψ’ το».

Το ημερολόγιο πέρα από τη χρηστικότητά του αποτελεί και ένα εξαιρετικό πολιτικό εγχειρίδιο που αφορά τη διαδρομή της ΝΔ στη μεταπολιτευτική πολιτική σκηνή της χώρας. 

Όπως υπογραμμίζει, δε, ο Κ. Τσαρδακλής, επειδή “η ιστορία της ΝΔ είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει σε μία έκδοση 365 σελίδων, η υπάρχουσα έχει ήδη εμπλουτιστεί με γεγονότα τα οποία θα εμπεριέχονται στις ενδεχόμενες επόμενες αντίστοιχες εκδόσεις”. 

Το ημερολόγιο ο κ. Τσαρδακλής το αφιερώνει «στον ανώνυμο Νεοδημοκράτη και ΟΝΝΕΔίτη που κρατούν ψηλά τη σημαία της παράταξης εδώ και 45 χρόνια».