Κομοτηνή: Έκτακτο ΣΟΠΠ υπό τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος

Σημαντικές δυνάμεις πεζοπόρων τμημάτων πυροσβεστών από τη Ροδόπη, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ήπειρο, την Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επιχειρούν για την κατάσβεση.
03112022

Έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος, υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, και τον Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Χρήστο Λαμπρή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή.

Στο ΣΟΠΠ συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ Πρόδρομος Φωτακίδης, εκπρόσωποι των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Ροδόπης, του Στρατού, της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης, της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και υπηρεσιών.

Έγινε εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης στο μέτωπο της φωτιάς ενώ ζητήθηκε επιπρόσθετη ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης για την αντιμετώπισή της.

Κομοτηνή: Έκτακτο ΣΟΠΠ υπό τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στο Παπίκιο ΌροςΣύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φωτιά εκτείνεται σε 11.500 στρέμματα κυρίως με χαμηλή βλάστηση, εκ των οποίων 8.500 βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.

Σημαντικές δυνάμεις πεζοπόρων τμημάτων πυροσβεστών από τη Ροδόπη, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ήπειρο, την Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επιχειρούν για την κατάσβεση. Επίσης, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του Στρατού, δύο ερπυστριοφόρα, υδροφόρα οχήματα των Δήμων Κομοτηνής, Ιάσμου και Ξάνθης, και συγχρόνως εναέρια μέσα.

«Η δύσκολη μάχη για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο Παπίκιο Όρος συνεχίζεται. Το δύσβατο της περιοχής και οι αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ζητήσαμε περαιτέρω συνδρομή εναέριων μέσων, που είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης φωτιάς» ανέφερε ο κ. Τσαλικίδης.

Κομοτηνή: Έκτακτο ΣΟΠΠ υπό τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood