Κομοτηνή | Εκδήλωση με θέμα “Ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας, και η σημασία της οικογένειας”

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από ομιλίες επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων και του επαγγελματικού προσωπικού του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής.
Screenshot_793

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS, με την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής και της ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας (15/5), διοργανώνει την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 18:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, εκδήλωση με θέμα «Ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας, και η σημασία της οικογένειας».

Η εκδήλωση θα εστιάσει στην πρόληψη, στην αποϊδρυματοποίηση, στην αναδοχή, αλλά και στη σημασία της βιολογικής οικογένειας, άξονες οι οποίοι αποτελούν βασικά πεδία δραστηριοποίησης των Παιδικών Χωριών SOS.

Στην Ελλάδα λειτουργούν 82 ιδρύματα παιδικής προστασίας, ενώ οι αναδοχές και οι υιοθεσίες, παρ΄ ότι αυξημένες, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις ανάγκες, ενώ είναι έως μηδενικές για παιδιά άνω των 8 ετών – που αποτελούν και την πλειοψηφία – και για παιδιά με αναπηρία.

Πληροφορίες: Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής: 25310-82788, soskomotini@sos-villages.gr

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με δέκα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και έξι Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με τέσσερα Παιδικά Χωριά SOS και τον Παιδικό Ξενώνα SOS. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη-μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

 

Κομοτηνή | Εκδήλωση με θέμα "Ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας, και η σημασία της οικογένειας"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood