Στην υλοποίηση της απόφασης περί δημιουργίας θέσεων στάθμευσης που προορίζονται αποκλειστικά για δίκυκλα οχήματα, προβαίνουν αυτές τις μέρες τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής και κατόπιν σχετικών εισηγήσεων της Επιτροπής Κυκλοφορίας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, είχε ανάψει «πράσινο φως» για τη δημιουργία 7 θέσεων στάθμευσης για δίκυκλα στο κέντρο της πόλης.

Ήδη εκτελέστηκαν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις στη Λ.Ηρώων και στη Λ.Δημοκρατίας, ενώ θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στα υπόλοιπα 5 σημεία, που είναι τα εξής:

  1. Οδός Ορφέως, μπροστά από τον «Καμενίδη»,
  2. Οδός Σοφοκλέους Κομνηνούκαι Ηροδότου γωνία,
  3. Οδός Αγίου Γεωργίου, μπροστά από τα «Public»,
  4. Οδός Αίνου, στην περιοχή του ΚΤΕΛ,
  5. Οδός Σοφούλη, μπροστά από την εκκλησία της Παναγιάς (μετά την περάτωση των εργασιών ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη)

Ζητούμενο πλέον είναι οι ανωτέρω θέσεις να γίνονται σεβαστές από τους οδηγούς των αυτοκινήτων, οι οποίοι βέβαια απειλούνται με «τσουχτερά» πρόστιμα σε περίπτωση που αγνοούν τις διαγραμμίσεις και προβαίνουν σε παραβάσεις.