“Κομοτηνή Δυνατά”: “Σκανδαλώδης οικονομική διαχείριση από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ;”

"Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Εκτός αν δεν είναι καθαρός".
8468e20c-antonis-gravanis-02-649x365-1-1

Ανταπαντώντας η παράταξη του Αντώνη Γραβάνη “Κομοτηνή Δυνατά”, στην απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑΚ που αρχικά έθιξε ο Αντώνης Γραβάνης, αναφέρει: 

“Σε συνέχεια της απάντησης της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη, σχετικά με το «σκοτάδι» στην οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑΚ, οφείλουμε να επανέλθουμε, για λόγους νομιμότητας και διαφάνειας.

Στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε η «Κοινωνία Πολιτών», δεν απαντάει σε κανένα ερώτημα και απλά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Αυτό από μόνο του αποτελεί σοβαρή ένδειξη «ενοχής» και αποδοχής ευθυνών.

Εδώ και μήνες, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητούν στοιχεία της  οικονομικής διαχείρισης της ΔΕΥΑΚ, και ο Πρόεδρος και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ τα αποκρύπτουν. ΨΕΥΔΩΣ ο Δήμαρχος, αναφέρει ότι τα στοιχεία είναι στη διάθεση του κάθε συμβούλου, αφού ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λουτατίδης με έγγραφο του στις 21/10/2022 και ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/10/2022 ζήτησε οικονομικά στοιχεία, και απάντηση ΠΟΤΕ δεν πήρε. Το ίδιο συνέβη και με τα αιτήματα της παράταξης μας.

Επιπλέον, η έγκριση χρηματοδοτούμενων έργων τα οποία επικαλούνται, όπως συμβαίνει σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας, δεν απαλλάσσει  τη διοίκηση από τη νομική υποχρέωση έγκρισης και δημοσίευσης ισολογισμών. Άλλωστε, και η Διοίκηση του κ. Πετρίδη με Πρόεδρο τον κ. Καρασταύρου είχε εντάξεις  χρηματοδοτούμενων έργων, ταυτόχρονα όμως, ενέκρινε και δημοσίευε ισολογισμούς, σύμφωνα με την νομοθεσία.

Ο πανικός και ο εκνευρισμός στην απάντηση του Δημάρχου, ο οποίος έχει απόλυτη γνώση και ευθύνη για το τι συμβαίνει στην ΔΕΥΑΚ, δυστυχώς αποδεικνύουν ότι το σκοτάδι είναι βαθύ.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σε απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους για την πρόσληψη προσωπικού  και συμβάσεις έργου, λίγο πριν τις εκλογές, καθώς και οι καταγγελίες για προσλήψεις υπεράριθμων εργαζόμενων, που αρκετοί από αυτούς απλά αποτελούν προεκλογικά «ρουσφέτια», έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία μας.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, τα ερωτήματα που ποτέ δεν απαντήθηκαν:

  1. Γιατί δεν δίνονται και αποκρύπτονται οι ισολογισμοί, οι οικονομικές καταστάσεις και τα οικονομικά στοιχεία που ζητήθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους;
  2. Γιατί δεν έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ, δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές και δεν έχουν δημοσιευθεί ισολογισμοί για τα έτη 2019, 2020, 2021 και 2022 ενώ είναι ξεκάθαρη υποχρέωση χρηστής διαχείρισης της Διοίκησης βάση της νομοθεσίας;

Επιπλέον θέτουμε και τα εξής ερωτήματα:

  1. Επειδή ο κ. Γκαράνης απάντησε ως παράταξη «Κοινωνία Πολιτών»  για την ΔΕΥΑΚ, να υποθέσουμε ότι όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της «Κοινωνίας Πολιτών» έχουν επίγνωση τι συμβαίνει στη ΔΕΥΑΚ;
  2. Πόσοι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου και μέσω εργολάβων απασχολούνταν τον Ιούνιο του 2019 στη ΔΕΥΑΚ και πόσοι τώρα;
  3. Ισχύει ότι τα χρέη της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ; Ποιο είναι το ακριβές ποσό;

Εν κατακλείδι, η ΑΡΝΗΣΗ της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ να προσκομίσει οικονομικά στοιχεία στους Δημοτικούς Συμβούλους ΌΛΩΝ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ του νόμου και η μη έγκριση των ισολογισμών από το 2019, κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ του νόμου πάλι, τι υποκρύπτει; Κακοδιαχείριση, ατασθαλίες, χρέη, ανικανότητα;

Γιατί φοβάται την διαφάνεια η δημοτική αρχή Γκαράνη; Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Εκτός αν δεν είναι καθαρός”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood