“Κομοτηνή Δυνατά”: “Προσχηματική και πρόχειρη η διαβούλευση του Δήμου Κομοτηνής για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ)

Φοβικότητα, προχειρότητα και απαξίωση της τοπικής κοινωνίας από την διοίκηση του κ.Γκαράνη σε ένα τόσο σημαντικό έργο.
8468e20c-antonis-gravanis-02-649x365

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Κομοτηνής, Αντώνη Γραβάνη, “Κομοτηνή Δυνατά”, αναφέρει:

“Συμμετείχαμε στη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, για την εκπόνηση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής (ΣΒΑΑ), στο πλαίσιο της διαδικασίας, επιβεβαιωθήκαν οι αρχικές μας ανησυχίες ότι πρόκειται για μία καθαρά προσχηματική διαβούλευση.

1ον– Ο Δήμος Κομοτηνής δεν συνεργάστηκε με κανέναν τοπικό φορέα για την εκπόνηση της πρότασης και την δημιουργία της στρατηγικής ως όφειλαν από την πρόσκληση και τις σχετικές προδιαγραφές. Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι η άρνηση του Δήμου Κομοτηνής να συνεργαστεί με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τα Επιμελητήρια και άλλους κοινωνικούς φορείς και επιστημονικούς συλλόγους, όπως έγινε στους υπόλοιπους Δήμους.

2ον– Ο Δήμος Κομοτηνής όχι μόνο δεν συνεργάστηκε αλλά δεν ενέταξε κανέναν τοπικό φορέα  στο εταιρικό σχήμα της πρότασης.

Αξιοσημείωτη είναι η φοβικότητα και τα «πολιτικά συμπλέγματα» που διακατέχουν την συγκεκριμένη δημοτική αρχή, η οποία έθεσε εκτός το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και αποφάσισε να εντάξει στο εταιρικό σχήμα μία αστική ΜΚΟ από την Αθήνα για να δημιουργήσει κόμβο καινοτομίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ανταγωνιστικό προς το Πανεπιστήμιο της περιοχής μας! 

Το παράλογο βέβαια είναι ότι ο η ίδια διοίκηση παρουσιάζει την Κομοτηνή ως πανεπιστημιακή πρωτεύουσα αλλά ταυτόχρονα αποκλείει το Πανεπιστήμιο από την δημιουργία στρατηγικής.

Οι ενέργειες αυτές του κ. Γκαράνη προσωπικά, είναι φυσικό να έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους Πανεπιστημιακούς κύκλους, και ως δημοτικοί σύμβουλοι απαιτούμε από τον Δήμαρχο να σταματήσει να προσπαθεί να υποβαθμίσει το Πανεπιστήμιο και τους τοπικούς φορείς και να συνεργαστεί μαζί τους για το συγκεκριμένο έργο.

3ον– Κατέρρευσαν τα ψέματα της διοίκησης και του Δημάρχου ότι δήθεν δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν τη διαβούλευση πριν την πρόσκληση της Περιφέρειας, καθώς ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ απέστειλε ήδη από τον Φεβρουάριο του 2023 την υπ’ αριθμ. 839/10-02/2023 επιστολή σε όλους τους επιλέξιμους Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κομοτηνής, με θέμα «Προετοιμασία Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης περιόδου2021-2027» και οι περισσότεροι Δήμοι ξεκίνησαν έγκαιρα την διαδικασία και έχουν ήδη ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις.

4ον– Τέλος στο ενημερωτικό υλικό δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενημέρωση για την πρόταση του Δήμου με τα συγκεκριμένα αναλυτικά στοιχεία για τις παρεμβάσεις/έργα της Στρατηγικής που προτείνουν (προϋπολογισμός, χρονοδιάγραμμα ανά δράση κλπ), καθώς όπως παραδέχτηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν υπάρχουν οι σχετικές μελέτες.

Η επιλογή της Διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου προσωπικά είναι η απαξίωση του τοπικού δυναμικού και των φορέων του τόπου μας, κόντρα στις ρητές κατευθύνσεις των ΣΒΑΑ και εις βάρος της ανάπτυξης του Δήμου μας.

Φοβικότητα, προχειρότητα και απαξίωση της τοπικής κοινωνίας από την διοίκηση του κ.Γκαράνη σε ένα τόσο σημαντικό έργο.

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood