“Κομοτηνή Δυνατά”: “Οι 7 μεγάλες αποτυχίες του κ. Γκαράνη – 3η αποτυχία”

"Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κομοτηνή μία «έξυπνη πόλη» προς όφελος των δημοτών, των επιχειρήσεων και των επισκεπτών".
Antonis Gravanis 02

“7 μεγάλες αποτυχίες”, καταλογίζει στον Γιάννη Γκαράνη ο Αντώνης Γραβάνης, και ως “3η αποτυχία”, αναφέρει “ο Δήμος Κομοτηνής δεν είναι «έξυπνος Δήμος”, και συμπληρώνει:

“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο, και έχει βοηθήσει τόσους δήμους της Ελλάδας να διευκολύνουν τους δημότες και να παρέχουν έξυπνες υπηρεσίες, δεν έχει αξιοποιηθεί στο Δήμο Κομοτηνής.

Ο Δήμος Κομοτηνής ζει σε άλλη εποχή και όχι στον σύγχρονο κόσμο.

Η διοίκηση Γκαράνη χαρακτηρίζεται από έλλειψη μεταρρυθμιστικής κουλτούρας και πολιτικής βούλησης για εκσυγχρονισμό. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις για ψηφιακή μεταρρύθμιση, η διοίκηση της συγκεκριμένης παράταξης δεν υλοποίησε πολιτικές αποτελεσματικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι γειτονικοί μας Δήμοι έχουν κάνει άλματα στην προσέγγιση βιώσιμων λύσεων και καινοτόμων εφαρμογών για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος των κατοίκων τους, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει βραβευθεί ως Έξυπνος Δήμος, ο Δήμος Δράμας για εφαρμογές ηλεκτρονικής διαβούλευσης, ο Δήμος Ξάνθης για έξυπνο φωτισμό.

Μόνο ο Δήμος Κομοτηνής δεν κατάφερε να παρουσιάσει καμία καινοτόμα πρωτοβουλία , καμία «έξυπνη» πρακτική. Δεν παρουσίασε τέσσερα χρόνια τώρα τίποτα άξιο επαίνου, και αυτό είναι έργο του κ.Γκαράνη.

  • Ελάχιστες ψηφιακές υπηρεσίες για τους δημότες.
  • Καμία δράση κάλυψης των ψηφιακών αναγκών του δήμου.
  • Ούτε ένα πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης των δημοτών αλλά ούτε και των υπαλλήλων του δήμου εδώ και τέσσερα χρόνια.
  • Καμία συνεργασία με φορείς και δομές τεχνολογίας και ψηφιακής διακυβέρνησης
  • Κανένα πρόγραμμα διαχείρισης δεδομένων και αξιοποίησης τους στην υπηρεσία των δημοτών.
  • Καμία αναβάθμιση στον τεχνολογικό εξοπλισμό και τα πληροφοριακά συστήματα του δήμου.

Ζούμε σε μια κρίσιμη στιγμή, μετά από την πανδημία και με έντονες τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σε μια περιοχή που πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη και να μπορεί να αντέξει σε πιέσεις και να αξιοποιήσει δυνατότητες.

Ο κ. Γκαράνης δεν μπορεί να φέρει την εξέλιξη και τις σύγχρονες μεθόδους στον δήμο Κομοτηνής. Δεν μπορεί να ξεκολλήσει από λογικές και τρόπους διοίκησης του παρελθόντος και κρατάει τον Δήμο Κομοτηνής και τους δημότες ψηφιακά «πολύ πίσω».

Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κομοτηνή μία «έξυπνη πόλη» προς όφελος των δημοτών, των επιχειρήσεων και των επισκεπτών”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood