“Κομοτηνή-Δυνατά”-Αντώνης Γραβάνης: “«Σκοτάδι» στην οικονομική διαχείριση της Δ.Ε.Υ.Α Κομοτηνής”

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Γραβάνη "Κομοτηνή-Δυνατά".
8468e20c-antonis-gravanis-02-649x365-1 (1)

Για “«Σκοτάδι» στην οικονομική διαχείριση της Δ.Ε.Υ.Α Κομοτηνής”, κάνει λόγο η παράταξη του Αντώνη Γραβάνη “Κομοτηνή-Δυνατά” σε ανακοίνωσή της η οποία έχει ως εξής:

“Πιστοί στις αρχές μας περί νομιμότητας και διαφάνειας επιμείναμε σε ένα ακόμα  δημοτικό συμβούλιο με πολλαπλές ερωτήσεις σχετικά με την οικονομική διαχείριση της Δ.Ε.Υ.Α Κομοτηνής η οποία κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη και διαφανής είναι.

Εδώ και μήνες έχουν ζητηθεί έγγραφα και στοιχεία οικονομικής διαχείρισης της ΔΕΥΑΚ από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επιλέγει την «σιωπηρή άρνηση».

Σοβαρότατη όμως ήταν η παραδοχή του κ. Τσακιρίδη ότι οι ισολογισμοί της ΔΕΥΑΚ από το 2019, δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές, δεν έχουν δημοσιευθεί και δεν έχουν εγκριθεί. Το ίδιο παραδέχτηκε και ο κ. Γκαράνης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, λέγοντας «Η ΔΕΥΑΚ δεν έχει κλείσει τους ισολογισμούς που έπρεπε να κλείσει!»

Η έγκριση και δημοσίευση των Ισολογισμών είναι ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της διοίκησης και αφορά την χρηστή διαχείριση.

Όσο και αν προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος γνωρίζει,  το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στα αυτοδιοικητικά δεδομένα διότι αφορά την δημοσιοποίηση της Οικονομικής διαχείρισης και της πορείας  της ΔΕΥΑΚ για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε απευθείας αναθέσεις για εργολάβους προσωπικού και συμβάσεις έργου λίγο πριν τις εκλογές, (μόνο στο τελευταίο ΔΣ, αποφάσισαν τρεις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις συνόλου ενενήντα χιλιάδες ευρώ πλέον ΦΠΑ) κάνουν επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής ενημέρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο από την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.

Πιέζοντας προς αυτή την κατεύθυνση ως μείζονα αντιπολίτευση αποστείλαμε επίσημο έγγραφο με το οποίο ζητούσαμε στοιχεία από τον Γενικό Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α Κομοτηνής.

Τα ερωτήματα που χρήζουν όμως απάντησης είναι:

  1. Γιατί δεν δίνονται οι ισολογισμοί, οι οικονομικές καταστάσεις και τα οικονομικά στοιχεία που ζητήθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους και αποκρύπτονται;
  2. Γιατί δεν έχουν εγκριθεί από το ΔΣ, δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές και δεν έχουν δημοσιευθεί  ισολογισμοί της ΔΕΥΑΚ για τα έτη 2019, 2020, 2021 και 2022 ενώ είναι ξεκάθαρη υποχρέωση χρηστής διαχείρισης της Διοίκησης από την νομοθεσία;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood