Κομοτηνή: Διάσωση σκύλου από παλιό μιναρέ

Μια απίθανη ιστορία - Περιγράφει ο Αντώνης Λιάπης.
Screenshot_2415

– Γράφει ο Αντώνης Λιάπης.

Μια απίθανη ιστορία – Διάσωση σκύλου στην κορυφή ενός μιναρέ!
Ο γκρεμισμένος μιναρές στον δρόμο για το χωριό Σύμβολα, απομεινάρι του παρελθόντος, ξεπροβάλλει από μακριά στη μέση του πουθενά. Γύρω-γύρω μόνο χωράφια, χωρίς κανένα κτίσμα. Ένα σουρεαλιστικό θέαμα.
Εκεί, δυστυχώς, εκτυλίχθηκε προχθές το βράδυ ένα δράμα, με τραγική κατάληξη για τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές. Ένα τσομπανόσκυλο από τα γύρω μαντριά κυνήγησε μια μικρή αλεπουδίτσα (ούτε ενός χρόνου), η οποία για να σωθεί κατέφυγε στον μιναρέ. Ανέβηκε τα κυκλικά σκαλιά που οδηγούν στην μισογκρεμισμένη κορυφή του. Την ακολούθησε και ο σκύλος. Η δύσμοιρη αλεπουδίτσα παγιδευμένη εκεί ψηλά (πάνω από 10 μ. ύψος) έκανε την απονενοημένη κίνηση να πηδήξει στο κενό. Salto mortale. Σκοτώθηκε στη βάση του μιναρέ.
Ο σκύλος, όμως, ήταν αδύνατον να ξανακατεβεί από τα ασφυκτικά στενά, ελικοειδή, απότομα, τρομακτικά, όσο και θεοσκότεινα σκαλοπάτια.
Την επομένη ακούγονταν τα ουρλιαχτά του από μακριά. Κάποιος ενημέρωσε την πυροσβεστική, αλλά όπως λένε στο χωριό, δεν είδαν κάποιο αποτέλεσμα. Ο σκύλος έμεινε για δεύτερη νύχτα εκεί ψηλά στον ουρανό, τρομοκρατημένος, διψασμένος και νηστικός.
ΕΥΤΥΧΩΣ, σήμερα, το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του εξαιρετικού φιλόζωου Ερντάλ Ντέκο (Erdal Deco), οποίος κινητοποιήθηκε αποτελεσματικά.
Ειδοποίησε την πυροσβεστική, η οποία όμως του είπε ότι το καλαθοφόρο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής και δεν μπορούσε να έρθει, παρά μόνο με μη καλαθοφόρο όχημα.
Ενημερώθηκε και ο νέος προϊστάμενος του δημοτικού κυνοκομείου, ο οποίος με αυτοθυσία και χωρίς κανέναν δισταγμό ανέβηκε τα επικίνδυνα σκαλιά και μετά από πολύ δύσκολη προσπάθεια κατάφερε να πιάσει εκεί ψηλά τον τρομοκρατημένο σκύλο και να τον κατεβάσει. Το σκυλί όταν κατέβηκε ήταν για αρκετή ώρα αποπροσανατολισμένο, ώσπου τελικά βρήκε κουράγιο και απομακρύνθηκε προς τα γειτονικά μαντριά από όπου προφανώς είχε έρθει.
Θερμά συγχαρητήρια στον Ερντάλ Ντέκο, γιατί χωρίς αυτόν ο σκύλος θα είχε πεθάνει από αφυδάτωση, αλλά και στον Superman προϊστάμενο του δημοτικού κυνοκομείου, Θεόφιλο Πανώτα, ο οποίος διακινδύνευσε ακόμα και τη ζωή του για να ανεβεί στον μισογκρεμισμένο μιναρέ.
Κομοτηνή: Διάσωση σκύλου από παλιό μιναρέ Κομοτηνή: Διάσωση σκύλου από παλιό μιναρέ Κομοτηνή: Διάσωση σκύλου από παλιό μιναρέ Κομοτηνή: Διάσωση σκύλου από παλιό μιναρέ Κομοτηνή: Διάσωση σκύλου από παλιό μιναρέ Κομοτηνή: Διάσωση σκύλου από παλιό μιναρέ
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood