Κομοτηνή: Διάλεξη με θέμα «Πρόσωπα και τάσεις στην Αγιολογία του 11ου και 12ου αιώνα»

Από τον Επίκουρο Καθηγητή Δημοσθένη Κακλαμάνο, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.
ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΘΕΛΟΓΟΣ 1
«Πρόσωπα και τάσεις στην Αγιολογία του 11ου και 12ου αιώνα», είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει στην Κομοτηνή ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με γνωστικό αντικείμενο «Αγιολογία–Υμνολογία», Δημοσθένης Κακλαμάνος.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (Νέο Προκάτ) από τις 16:00 έως τις 18:00, και είναι ανοιχτή στα μέλη Δ.Ε.Π., στους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Δ.Π.Θ., αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Ο Δημοσθένης Κακλαμάνος, αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χριστιανική Γραμματεία – Αγιολογία, με βαθμό «Άριστα»), τον Ιούνιο του 2006 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, λαμβάνοντας το βαθμό «Άριστα με διάκριση». Έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε Ερευνητικά Προγράμματα του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ, και της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ. Τον Μάιο του 2017 εξελέγη στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με γνωστικό αντικείμενο «Αγιολογία–Υμνολογία». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη μελέτη της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αγιολογίας και Υμνογραφίας, στην Παλαιογραφία και καταλογογράφηση αγιολογικών χειρογράφων, και στην κριτική έκδοση αγιολογικών και υμνογραφικών κειμένων. Κυριότερες από τις εργασίες του είναι η διδακτορική του διατριβή για τον Άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη και το αγιολογικό του έργο, η κριτική έκδοση των Οκτώηχων Κανόνων του Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτου στα Εισόδια της Θεοτόκου, η κριτική έκδοση του Κανόνα του Νικήτα Στηθάτου προς τιμήν του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτη, αλλά και οι μελέτες του για τη χειρόγραφη παράδοση της σχετικής προς τον Άγιο Δημήτριο αγιολογικής γραμματείας, για το Εγκώμιο του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Νείλου του Κεραμέως, για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, και για τη Βυζαντινή υμνογραφική παράδοση για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood