Η πέμπτη εκδήλωση του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου Ομιλιών που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης με κύριο άξονα την Προϊστορική Θράκη και στόχο την παρουσίαση στο ευρύ κοινό ενός περιγράμματος της απώτατης και απώτερης πολιτιστικής εξέλιξης της Αιγαιακής Θράκης, όπως μας είναι γνωστή σήμερα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, τηρουμένων των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ομιλητής θα είναι ο αρχαιολόγος και επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, Δημήτρης Μάτσας,  με θέμα “Οι Μινωίτες στο Θρακικό Πέλαγος και στη Σαμοθράκη τον 18ο αιώνα π.Χ.”.

Μετά την ομιλία θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην περιοδική έκθεση του Μουσείου με τίτλο “Η Σαμοθράκη της δεκαετίας του 1980”, όπως την αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του ομιλητή.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων συνιστάται στους ενδιαφερόμενους η έγκαιρη προσέλευση και η τήρηση των οδηγιών και συστάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα είναι μόνο καθήμενοι, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Η επίσκεψη στον χώρο της έκθεσης θα γίνει κατά ομάδες των δέκα ατόμων.