Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πολύ σημαντική ενημερωτική-βιωματική  ημερίδα με θέμα «Καθολική προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους», που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης και το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία, αποτέλεσε το θέμα της ομιλίας του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικού Διευθυντή Μιχάλη Σεβδυνίδη, ενώ κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Τρύφωνας Καρούντζος. Ομιλίες επίσης πραγματοποίησαν ο αντιδήμαρχο; Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας του Δήμου Κομοτηνής, Ιωάννης Μουρτίδης, ο Διοικητής του «Σισμανόγλειου» Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Γεώργιος Φιλιππίδης, και η Γενική Γραμματέας του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Στέλλα Βογιατζή.

Στην ημερίδα παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς», Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχάλης Σεβδυνίδης, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Τρύφωνα Καρούντζο.

Επίσης, από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας, προσφέρθηκαν δύο αναπηρικά αμαξίδια στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και στον Σύλλογο Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Νοητικής Υστέρησης Νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» , τα οποία αποκτήθηκαν με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από αστυνομικούς που υπηρετούν στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, καθώς και με τη συνδρομή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

«Η Ελληνική Αστυνομία επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, συνεργαζόμενη με τοπικούς φορείς, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σεβδυνίδης.