Κομοτηνή | Αρχίζει σήμερα το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ της Π.Ε Ροδόπης με θέμα «Ανακαλύπτω τα μαθηματικά στις εικαστικές τέχνες»

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 11 Μάϊου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με εκδήλωση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αείμνηστου επιστήμονα μαθηματικού και συγγραφέα, Αθανάσιου Λιπορδέζη.
Screenshot_634

Το Παιδικό Φεστιβάλ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης έρχεται για έκτη χρονιά με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μαθηματικά στις εικαστικές τέχνες, που απευθύνεται στη σχολική κοινότητα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αξιοποιώντας τις εικαστικές τέχνες και τα μαθηματικά, η φετινή διοργάνωση κινητοποιεί παιδιά και εκπαιδευτικούς δεκαπέντε δημοτικών σχολείων σε δραστηριότητες που στοχεύουν να αποτελέσουν κίνητρο δημιουργικότητας και παραγωγής εικαστικών έργων παράλληλα με την ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης.

Στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη Κομοτηνής, από σήμερα έως τις 10 Μάϊου, θα εξελιχθούν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, εργαστήριο εικαστικών συνθέσεων σε φύλλα εργασίας που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό, και εργαστήριο πηλού από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων». Επιπλέον, θεματικές δραστηριότητες θα υλοποιηθούν και στις σχολικές τάξεις, στη διάρκεια του προγράμματος.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 11 Μάϊου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με εκδήλωση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αείμνηστου επιστήμονα μαθηματικού και συγγραφέα, Αθανάσιου Λιπορδέζη. Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από το εργαστήρι «Επί Σκηνής», θα βραβευθούν ντόπιοι καλλιτέχνες για την προσφορά τους στη διάδοση των εικαστικών τεχνών, καθώς και μαθητές που διακρίθηκαν σε εθνικούς και διεθνείς εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς, ενώ θα τιμηθούν εκπαιδευτικοί και το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Την ίδια ημέρα, προγραμματίστηκε έκθεση μαθητικών έργων στο φουαγιέ του Μεγάρου.

Βεβαιώσεις συμμετοχής θα απονεμηθούν σε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ, διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

Κομοτηνή | Αρχίζει σήμερα το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ της Π.Ε Ροδόπης με θέμα «Ανακαλύπτω τα μαθηματικά στις εικαστικές τέχνες»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood