Κομοτηνή: Αρχίζει σήμερα το 5ο Via Egnatia Ροδόπης-Δηλώσεις Ν. Τσαλικίδη

Κομοτηνή: Αρχίζει σήμερα το 5ο Via Egnatia Ροδόπης-Δηλώσεις Ν. Τσαλικίδη.
VIA EGNATIA 2019

Με αφορμή τη διοργάνωση του 5ου Περιφερειακού Φεστιβάλ «VIA EGNATIA» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, που θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης κ.Νικόλαος Τσαλικίδης, σε σημερινές

Δηλώσεις ενόψει της διοργάνωσης του 5ου Περιφερειακού Φεστιβάλ «VIA EGNATIA» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, από σήμερα 29 Νοεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε:

  • Για πρώτη φορά η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης συνεργάζεται με όλες τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της ΠΑΜΘ με σκοπό τη διοργάνωση μιας έκθεσης αρχαιολογικής φωτογραφίας για τους σημαντικούς σταθμούς της Εγνατίας Οδού στην Περιφέρειά μας. Μιας ιδιαίτερα αξιόλογης έκθεσης, η οποία προτείνουμε να ταξιδέψει και στα υπόλοιπα μουσεία της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
  • Ιδιαίτερα σημαντική για την καταγραφή του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, είναι η έκδοση του λευκώματος με φωτογραφικό υλικό από ακίνητα και κινητά μνημεία της Εγνατίας Οδού, ανέκδοτο σε μεγάλο βαθμό, που παραχώρησε η ΕΦΑ Ροδόπης για τη συγκεκριμένη χρήση. Το ημερολόγιο-λεύκωμα «VIA EGNATIA 2020», το οποίο θα παρουσιαστεί στην έναρξη του Φεστιβάλ, είναι μια έκδοση που συγκαταλέγεται στις επετειακές δράσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης.
  • Ο λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χλμ «Rodopi Run 2019» συγκεντρώνει το ενδιαφέρον δρομέων κάθε ηλικίας από όλη τη Θράκη. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από διακόσιες ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής στην εφαρμογή που δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Ροδόπης, και θα παραμείνει ανοικτή έως την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.
  • Το 5ο Περιφερειακό Φεστιβάλ «Via Egnatia 2019» στην Π.Ε. Ροδόπης, οργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, του Δήμου Κομοτηνής, του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της 29ης Ταξιαρχίας, του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης-Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, του ΕΚΑΒ Κομοτηνής, του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κομοτηνής, τους οποίους ευχαριστούμε. Ευχαριστίες εκ μέρους της διοργάνωσης απευθύνονται και προς τους χορηγούς, και συγκεκριμένα τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Ένδυσης & Υπόδησης Κομοτηνής & Περιφέρειας, και το ΚΤΕΛ Ροδόπης.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood