Η ανακοίνωση της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημίων, ως μέτρο για την πρόληψη της επέκτασης του κορονοϊου, σηματοδότησε την έναρξη της μαζικής φυγής φοιτητών του Δ.Π.Θ. από την Κομοτηνή προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Η τάση αυτή έγινε φανερή ήδη από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, αφού στον σταθμό του ΚΤΕΛ νομού Ροδόπης επικρατούσε το αδιαχώρητο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 8.30 μ.μ. αναχώρησαν από την Κομοτηνή για την Αθήνα δύο λεωφορεία – ένα τακτικό και ένα έκτακτο δρομολόγιο.

Για το πρωί της Τετάρτης και ώρα 8.30 π.μ., προβλέπεται να πραγματοποιηθούν τρία δρομολόγια με προορισμό την πρωτεύουσα – τα δύο εκ των οποίων έκτακτα – ενώ οι κρατήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι κρατήσεις για τα αυριανά δρομολόγια για τη Θεσσαλονίκη, εξ ου και έχουν προστεθεί ήδη τρία έκτακτα δρομολόγια.

Εκ μέρους του ΚΤΕΛ Ροδόπης, ο πρόεδρός του κ. Πέτρος Δεληγκιόζης διαβεβαιώνει μέσω του Inkomotini ότι θα εκτελεστούν όσα έκτακτα δρομολόγια απαιτηθούν για την πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού.