Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Κομοτηνής βρήκε κολλημένο στην πόρτα του σπιτιού της ένα χαρτί με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και με αναφορές στην παραταξιακή της ιδιότητα. Λίγους μήνες νωρίτερα, παραμονές των φοιτητικών εκλογών, παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα, αυτή τη φορά σε τοίχο πολυκατοικίας μέλους της ίδιας παράταξης.

Τα παραπάνω καταγγέλλονται από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Κομοτηνής, με ανακοίνωση που τιτλοφορείται: «Η Ελεύθερη διακίνηση Ιδεών στην Κομοτηνή το 2019, είναι ένα ανώνυμο χαρτάκι, κολλημένο σε μια πόρτα».

Η φοιτητική παράταξη επισημαίνει ότι «“Θύτες” είναι οι ίδιοι που πολέμησαν την κατάργηση του ασύλου, επειδή τάχα θα ποινικοποιούσε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στον χώρο του Πανεπιστημίου. Είναι πλέον εμφανείς σε όλους οι ευαισθησίες τους σε θέματα συνείδησης (εντός κι εκτός) του Πανεπιστημίου».

«Όλοι αυτοί που νιώθουν την ανάγκη να βανδαλίσουν, να υβρίσουν και τελικά να  παραβιάσουν έναν χώρο», συνεχίζει, «μάλλον από ανασφάλεια το κάνουν κι επειδή εκεί που πραγματικά μετριέται η δύναμη και η ισχύς κάποιου – στις ιδέες – στερούνται επιχειρημάτων και ηττούνται κατά κράτος.

Αλλά να μην κάνουν κανένα λάθος: δεν υπάρχει τίποτα, κανένα είδος ή μορφή βίας που μπορεί να μας κάνει να σωπάσουμε. Δεν υπάρχει καμία απειλή που μπορεί να μας κάνει να σιωπήσουμε. Τίποτα δεν μπορεί να μας φοβίσει, τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει να παραιτηθούμε από την υπεράσπιση και την προώθηση των ιδεών μας.

Γιατί, τίποτα δε μπορεί να αντισταθεί σε μια Ιδέα, που έχει έρθει η ώρα της. Εμείς αυτό εκφράζαμε, αυτό εκφράζουμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε, απέναντι σε κάθε επίθεση ανελεύθερη και αντιδημοκρατική.

Συνεχίζουμε».