Κομοτηνή | Ανακλήθηκε η απόφαση που επέτρεπε την ολιγόλεπτη στάση λεωφορείων στην είσοδο της κεντρικής πλατείας

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής κατά την τελευταία συνεδρίασή του.
tourkiko-leoforeio-1024x512

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η ανάκληση της από το 2011 απόφασης του οργάνου που επέτρεπε την πεντάλεπτη στάση όλων γενικώς των λεωφορείων στην είσοδο της κεντρικής πλατείας “Ειρήνης” της πόλης για εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η απόφαση της ανάκλησης ελήφθη λόγω της ανάγκης για αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού που προκαλείται από τη στάση των λεωφορείων.

Δείτε όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προβλέπονται από την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής:

 1. Τοποθέτηση καθρεφτών ασφαλείας, στον δρόμο εντός του οικισμού Γρατινής πηγαίνοντας προς την εκκλησία δεξιά, και βγαίνοντας από τη Γρατινή στον δρόμο του παλαιού Μύλου.
 2. Τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος στην υφιστάμενη επί της οδού Γ. Μαρασλή διάβαση και τοποθέτηση αναλάμποντος φανού.
 3. Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Ζαΐμη 5, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
 4. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 151/2011 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής που αφορά την πεντάλεπτη στάση σε όλα γενικά τα λεωφορεία στην είσοδο της πλατείας για εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης.
 5. Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Απ. Αποστολίδη 5, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
 6. Καθορισμός μίας θέσης στάθμευσης Α.με.Α. πλησίον της ευρισκόμενης επί της οδού Λαμψάκου 28, οικίας, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
 7. Καθορισμός δύο θέσεων στάθμευσης επί της οδού Γ. Μαμέλη για την ευρισκόμενη επί της οδού Αμπέλων 24, επιχείρηση. Οι θέσεις θα είναι πίσω από τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αμπέλων και Γ. Μαμέλη.
 8. Άρση απαγόρευσης στάσης–στάθμευσης των αυτοκινήτων στο τμήμα της οδού Δ. Μπλέτσα και μέχρι το ύψος της οδού Στ. Καλούδη, μόνο στο δεξιό έρεισμα αυτής (έξοδο της πόλεως), σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
 9. Καθορισμός χώρου φορτοεκφόρτωσης στην αρχή της οδού Αγχιάλου στο ύψος που συμβάλει με την οδό Αποστολίδου, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. Η ακριβής θέση του χώρου φορτοεκφόρτωσης θα υποδειχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία.
 10. Καθορισμός μίας  θέσης στάθμευσης  Α.με.Α. πλησίον της ευρισκόμενης επί της οδού Σκεπαστού 7-11, οικίας, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
 11. Απαγόρευση στάσης–στάθμευσης έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Καβάφη, πλησίον της συμβολής της με την οδό Κοσμίου, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. 
 12. Καθορισμός διάβασης πεζών έμπροσθεν της  εισόδου του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής επί της οδού Χατζηκωνσταντή Ζωίδη με την κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Η ακριβής θέση θα καθορισθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής.
 13. Επικαιροποίηση της απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης έμπροσθεν της πλαϊνής εισόδου (οδός Φώτη Πολυζόπουλου) του 3ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής και τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης.
 14. Τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος έμπροσθεν της υπάρχουσας διάβασης καθώς και τοποθέτηση αναλάμποντος φανού, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, επί της οδού Γρ. Μαρασλή.
 15. Καθορισμός διάβασης πεζών επί της οδού Ν. Ζωΐδη, διότι σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του ποδηλατόδρομου εμφανίζεται επί της οδού διάβαση πεζών στη συμβολή με την οδό Παρασίου-Αίνου και περίπου 20 μ. πριν τη συμβολή με την οδό Ορφανουδάκη. Τα ακριβή σημεία θα υποδείξει η Τεχνική Υπηρεσία ακολουθώντας την εγκεκριμένη μελέτη.
 16. Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 29, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
 17. Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Μιαούλη 45, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
 18. Καθορισμός διάβασης πεζών στην πίσω πλευρά του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σιδηροχωρίου, με την κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Η ακριβής θέση θα καθορισθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής.
 19. Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης σε μήκος 15 μ. και στις δύο πλευρές της οδού Λ. Ηρώων στη συμβολή της με την οδό Εγνατίας, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
 20. Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης σε μήκος 15 μ. στην αριστερή πλευρά της οδού Εγνατίας (με κατεύθυνση από Λ. Ηρώων προς Μ. Αλεξάνδρου), στη συμβολή της με τη Λ. Ηρώων, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
 21. Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης εκατέρωθεν από το ΔΗΠΕΘΕ έως την οδό Λυσίου, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
 22. Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης στην αριστερά πλευρά της οδού Κονδύλη στη συμβολή της με την Δημοκρίτου, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.

πηγή φωτό | fonirodopis.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood