Κομοτηνή | Αγώνες “DUTh Campus Run” 7 χλμ και 14 χλμ εντός της Πανεπιστημιούπολης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, με την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των σαράντα ετών από την ίδρυση της ΣΕΦΑΑ, διοργανώνουν την Κυριακή 7 Απριλίου τους αγώνες δρόμου «DUTh Campus Run 2024 | 7 χλμ και 14 χλμ» εντός της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής.
Screenshot_1763

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα ενήλικα άτομα, ενώ εκείνα που είναι ηλικίας 14 έως 18 ετών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην απόσταση των 7 χιλιομέτρων και θα πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες τους να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης συμμετοχής, στη Γραμματεία του αγώνα στον χώρο της εκκίνησης.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από εθελοντές-φοιτητές της ΣΕΦΑΑ-ΔΠΘ, κυρίως από την ειδικότητα Κλασικού Αθλητισμού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά ΕΔΩ.

Πρόκειται για μία γιορτή του αθλητισμού που έχει ως στόχο να αναδείξει την πολύχρονη παρουσία και προσφορά της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ στην προαγωγή της επιστήμης της φυσικής αγωγής, των αθλητικών δρωμένων και του αθλητικού τουρισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς δήλωσε: «Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στην Π.Ε. Ροδόπης έχουμε θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής μας την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών για τόνωση της τοπικής οικονομίας, με στρατηγική και όραμα. Ένας από αυτούς τους τομείς ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών είναι και ο αθλητικός τουρισμός που έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την πλήρη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, σας προσκαλούμε στο «DUTh Campus Run», ένα δρομικό γεγονός όπου πρωταγωνιστεί η ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ και φιλοδοξούμε να προσελκύσει δρομείς από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού με απώτερο στόχο την καθιέρωσή του ως ετήσιο θεσμό της περιοχής μας και την ανάδειξη της Ροδόπης ως επίκεντρο του Αθλητικού Τουρισμού της βόρειας Ελλάδας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για τη διοργάνωση. Ιδιαίτερα στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Τοψίδη Χριστόδουλο που εξαρχής στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια υλοποίησης της τόσο σημαντικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην πόλη της Κομοτηνής».

Αναλυτικά η Προκήρυξη των Αγώνων

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ “DUTh Campus RUN 2024”

7.000 μ. – 14.000 μ.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ Δ.Π.Θ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στο πλαίσιο εορτασμού των 40 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., διοργανώνει  αγώνα δρόμου με την υποστήριξη του Τ.Ε.Φ.Α.Α. και του Δ.Π.Θ. με την επωνυμία: DUTh Campus Run (DCR) 2024 7.000 μ. και 14.000 μ.

Ημερομηνία:        Κυριακή  7 Απριλίου 2024
Ώρα εκκίνησης 10:30 π.μ.
Αφετηρία: Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. 
Τερματισμός: Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. 
Απόσταση:             7.000 μ. και 14.000 μ.
Διαδρομή: Ο αγώνας θα διεξαχθεί εξολοκλήρου σε ομαλή, επίπεδη χωμάτινη διαδρομή εντός της Πανεπιστημιούπολης του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή
Κόστος συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Ελένη Δούδα, Κοσμήτορας Σ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. 

Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής: Ηλίας Σμήλιος, Καθηγητής  Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

Τεχνικός Αρχηγός: Μιχαήλ Πολυτσάκης,  Διδάσκων Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

Υπεύθυνος Αφετηρίας & Τερματισμού: Γεώργιος Δαστερίδης Μέλος Ε.Ε.Π., Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

Υπεύθυνη Εθελοντών: Φανή Μπερμπερίδου, Μέλος Ε.Ε.Π., Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

Υπεύθυνος υλικών: Νικόλαος Μαντζουράνης, Μέλος Ε.Ε.Π., Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

ΠΑΡΟΧΕΣ:

  • Αναμνηστικό – Συλλεκτικό μετάλλιο σε όλους/ες που θα τερματίσουν.
  • Αναμνηστικό φουλάρι του αγώνα.
  • Έπαθλο στους/στις 3 πρώτους/ες νικητές/τριες ανά διαδρομή (000 μ. και 14.000 μ.) και ανά ηλικιακή κατηγορία (για τα 7.000 μ.: 1η κατηγορία από 14 έως 49 ετών και 2η κατηγορία από 50 ετών και άνω, και για τα 14.000 μ.: 1η κατηγορία από 18 έως 49 ετών και 2η κατηγορία από 50 ετών και άνω).

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του αγώνα, καθώς και οι γονείς-κηδεμόνες ανηλίκων αθλητών που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την καλή τους σωματική υγεία και την επαρκή ικανότητα τους να συμμετέχουν.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ:

  • Οι διοργανωτές σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό πρώτων βοηθειών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών/τριων.
  • Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί οποιοσδήποτε συμμετέχοντας/χουσα στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.
  • Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και τα παιδιά από 14 έως 18 ετών με έγγραφη δήλωση γονέα – κηδεμόνα.
  • Κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής, ο/η συμμετέχων/ουσα δρομέας βεβαιώνει την ανάληψη της προσωπικής του/της ευθύνης για τη συμμετοχή του/της. Για τη συμμετοχή παιδιών από 14 έως 18 ετών οι γονείς – κηδεμόνες θα υπογράψουν στη Γραμματεία Αγώνα αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες οι δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Παιδιά ηλικίας 14 έως 18 ετών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον στην απόσταση των 7.000 μέτρων και θα πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες τους να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης συμμετοχής στη διοργάνωση στη Γραμματεία του αγώνα, στον χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Ύπαρξη Υπεύθυνου Ιατρού Αγώνα με την υγειονομική κάλυψη Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:

Η διοργάνωσή θα υποστηρίζεται από 60 εθελοντές φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ., κυρίως από την Ειδικότητα Κλασικού Αθλητισμού.

ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΕΓΑΣ – ΓΓΑ:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει από ΕΟΔΥ/ΓΓΑ την ημέρα του αγώνα.

  • Για τους συμμετέχοντες – Οδηγίες & Επισημάνσεις

Α)  Σταθμοί υδροδοσίας:  Θα υπάρχουν 2 σταθμοί με νερά.

  1ος   σταθμός: Εκκίνηση – τερματισμός διαδρομής

  2ος   σταθμός: 3,5 χλμ 

200 μέτρα μετά από κάθε σταθμό θα υπάρχουν κάδοι για απόρριψη των πλαστικών μπουκαλιών

Β) Διαχείριση ιματισμού: Στον χώρο της αφετηρίας και σε προκαθορισμένο χώρο θα μπορούν οι δρομείς, εφόσον το επιθυμούν, να παραδίδουν τον ιματισμό τους το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση, το οποίο θα παραληφθεί από τον δρομέα στον χώρο του τερματισμού με τη βοήθεια εθελοντών. Η σακούλα ιματισμού δεν πρέπει να περιέχει τιμαλφή καθώς η οργανωτική επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια τους. 

Γ) Ιατρική κάλυψη: Ιατρείο θα υπάρχει στην εκκίνηση και στον τερματισμό, ένα ασθενοφόρο στη ροή του αγώνα και παρουσία εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής στα 3,5 χλμ.

Ε)  Εκκίνηση- χρονικό όριο:

Η εκκίνηση των 7.000 μέτρων θα δοθεί στις 10:30 π.μ. και το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα, από εκεί και πέρα οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Η εκκίνηση των 14.000 μέτρων θα δοθεί στις 10:45 π.μ. και το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1 ώρα και 40 λεπτά, από εκεί και πέρα οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

ΣΤ)  Παραλαβή αριθμού συμμετοχής:

Ο αριθμός συμμετοχής του/της δρομέα του αγώνα με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το φουλάρι, θα παραληφθούν από τους/τις δρομείς την παραμονή του αγώνα από σημείο που θα ορίσει έγκαιρα η Οργανωτική Επιτροπή ή από 09.00΄π.μ. έως 10.00΄π.μ. την ημέρα αγώνα από τον χώρο της Γραμματείας του Αγώνα στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

Ζ) Εθελοντές:  Θα υπάρχει ικανός αριθμός εθελοντών που θα καλύψουν τις ανάγκες του αγώνα που θα προέρχονται από φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α., κυρίως από την Ειδικότητα Κλασικού Αθλητισμού, και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Παραρτήματος Κομοτηνής. Επίσης τις υπηρεσίες της θα προσφέρει και η Τροχαία Κομοτηνής .

Η Οργανωτική Επιτροπή παρακαλεί όλους/ες του/τις δρομείς που θα λάβουν μέρος να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στους εθελοντές φοιτητές/τριες, καθώς θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τους βοηθήσουν.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Οι διαδρομές  είναι απόστασης: α) 7.000 μέτρων και β) 14.000 μέτρων,  σε ομαλό επίπεδο χωμάτινο δρόμο και τερματισμό όλων στο σημείο εκκίνησης. Η διαδρομή είναι άνευ δυσκολίας, πολύ γρήγορη για ατομικούς χρόνους για δρομείς, αλλά και πολύ προσιτή για οποιονδήποτε πολίτη θέλει να συμμετέχει, χωρίς υψομετρικές διαφορές σε ένα όμορφο δασύλλιο στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής του Δ.Π.Θ.

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ: Θα υπάρχουν κριτές-εθελοντές. Οι δρομείς θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα και να μην αλλάζουν πορεία αν δεν τους το υποδείξει κριτής ή εθελοντής.

  1. ΑΓΩΝΑΣ 7.000 μέτρων

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κεντρική είσοδος κτιρίου Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική είσοδος κτιρίου Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 14 έως 49 ετών και από 50 ετών και άνω

Ανώτατο όριο συμμετοχών= 300 δρομείς

  1. ΑΓΩΝΑΣ 14.000 μέτρων

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κεντρική είσοδος κτιρίου Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική είσοδος κτιρίου Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 18 έως 49 ετών και από 50 ετών και άνω

Ανώτατο όριο συμμετοχών= 200 δρομείς

Η Οργανωτική Επιτροπή επιφυλάσσεται του δικαιώματός της για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα της διοργάνωσης ‘’DUTh Campus Run 2024’’ με έγκαιρη ειδοποίηση προς τους/τις συμμετέχοντες/χουσες.

Κομοτηνή | Αγώνες "DUTh Campus Run" 7 χλμ και 14 χλμ εντός της Πανεπιστημιούπολης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood