Κομοτηνή | Άγνωστοι ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς και έγραψαν το όνομα του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Άγνωστοι ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς και έγραψαν το όνομα του δικτάτορα Παπαδόπουλου στις πόρτες του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής, με τους μαθητές του σχολείου να προβαίνουν στο σβήσιμό τους.
Screenshot_1535

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Ροδόπης αναφέρει:

“Ανήμερα 17ης Νοέμβρη, με τη γνωστή τακτική τους μέσα στη νύχτα, φασιστοειδή έγραψαν στις πόρτες του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής το όνομα του χουντικού δικτάτορα «Γεώργιου Παπαδόπουλου», αγκυλωτούς σταυρούς και φασιστικά σύμβολα. Αυτή η πράξη από την πρώτη στιγμή δημιούργησε έντονη απέχθεια στους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι μάλιστα ήδη προχώρησαν στο σβήσιμο των συνθημάτων από το σχολείο τους. Τη στιγμή μάλιστα που αγωνιστές μαθητές του σχολείου έσβηναν τα φασιστικά σύμβολα, δεκάδες άλλοι μαθητές που περνούσαν δίπλα τους, αλλά και καθηγητές, τους έλεγαν μπράβο, μόνο εσείς τα κάνετε αυτά!

Οι υμνητές της χούντας δεν μπορούν να μολύνουν την ηρωική πάλη του λαού, των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζομένων, που κορυφώθηκε με τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 50 χρόνια πριν, και αποτέλεσε την αρχή του τέλους της δικτατορίας.

Τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ, Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» παραμένουν επίκαιρα στον αγώνα των μαθητών για τις σύγχρονες ανάγκες τους, για σύγχρονη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας μας.

Είναι λογικό τα διάφορα φασιστικά μορφώματα να εχθρεύονται αυτούς τους αγώνες. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά τον βαθιά συστημικό τους χαρακτήρα, κάνοντας πλάτες στην κυρίαρχη πολιτική και στοχοποιώντας όποιον σηκώνει κεφάλι.

Καλούμε όλους τους μαθητές της πόλης μέσα απ’ τα μαθητικά τους συμβούλια να δυναμώσουν τον αγώνα απέναντι σε κάθε λογής φασιστοειδές. Ο φασισμός δεν πεθαίνει όσο παραμένουν οι αιτίες που τον γεννούν, το σάπιο σύστημα που τον θρέφει διότι τον χρειάζεται για να τρομοκρατεί και να χτυπάει όποιον πάει κόντρα στην αδικία, σηκώνει το κεφάλι του και διεκδικεί.

Καλούμε όλους τους μαθητές της πόλης έμπρακτα να απομονώσουν και να καταδικάσουν τους υμνητές της χούντας με τη μαζική συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων και φορέων της πόλης στις 17:00 στην Παλιά Νομική”.

Κομοτηνή | Άγνωστοι ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς και έγραψαν το όνομα του δικτάτορα Παπαδόπουλου Κομοτηνή | Άγνωστοι ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς και έγραψαν το όνομα του δικτάτορα Παπαδόπουλου Κομοτηνή | Άγνωστοι ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς και έγραψαν το όνομα του δικτάτορα Παπαδόπουλου Κομοτηνή | Άγνωστοι ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς και έγραψαν το όνομα του δικτάτορα Παπαδόπουλου Κομοτηνή | Άγνωστοι ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς και έγραψαν το όνομα του δικτάτορα Παπαδόπουλου Κομοτηνή | Άγνωστοι ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς και έγραψαν το όνομα του δικτάτορα Παπαδόπουλου

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood