Τη νέα κάρτα στάθμευσης που θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από τη Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης και συγκεκριμένα στους δρόμους Ορφέως, Δημοκρίτου και Ν. Ζωίδη, κατά μήκος δηλαδή των ποδηλατοδρόμων, παρουσίασε πριν από λίγο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής, κ. Δημήτρης Πολιτειάδης.

Η διάρκεια της κάρτας θα είναι στο εξής μία ώρα, αντί για μισή που ήταν μέχρι σήμερα, και δε θα επιτρέπεται η τοποθέτηση και δεύτερης συνεχόμενης κάρτας.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει τις καθημερινές και το Σάββατο, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Κυριακή η στάθμευση των αυτοκινήτων θα είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι από σήμερα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου η στάθμευση θα είναι επίσης ελεύθερη, ενώ όσοι έχουν στην κατοχή τους παλιές κάρτες, της μισής ώρας, μπορούν να τις ανταλλάσσουν στον Δήμο με κάρτες της μίας ώρας.

Όσον αφορά στο αντίτιμο, αυτό αναπροσαρμόζεται σε 0,50 ευρώ για κάθε κάρτα ωριαίας στάθμευσης, από 0,30 ευρώ που ήταν για τις κάρτες της μισής ώρας. Το δε πρόστιμο για τους παραβάτες θα ανέρχεται σε 20 ευρώ, ενώ θα περιορίζεται σε 10 ευρώ αν πληρωθεί εντός 10 ημερών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα, σε νεότερη ανάρτηση…