Κομοτηνή: 7 θέσεις στάθμευσης μοτοσυκλετών – Σε ποια σημεία δημιουργούνται

Η εξέλιξη άλλων 20 αιτήσεων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Πράσινο φως» για τη δημιουργία 7 θέσεων στάθμευσης μοτοσυκλετών άναψε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής στην τελευταία συνεδρίασή του. Είχε προηγηθεί η υποβολή σχετικού αιτήματος από τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Κομοτηνής και η συζήτησή του στην Επιτροπή Κυκλοφορίας και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Από την όλη διαδικασία προέκυψε ότι οι 7 θέσεις στάθμευσης μοτοσυκλετών θα δημιουργηθούν στα κάτωθι σημεία:

1. Οδός Ορφέως, μπροστά από τον “Καμενίδη”,

 1. Οδός Σοφοκλέους Κομνηνού και Ηροδότου γωνία,
 2. Οδός Αγίου Γεωργίου, μπροστά από τα “Public”,
 3. Οδός Σοφούλη, μπροστά από την εκκλησία της Παναγιάς (μετά την περάτωση των εργασιών ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη),
 4. Οδός Αίνου, στην περιοχή του ΚΤΕΛ,
 5. Λεωφόρος Δημοκρατίας, μετά από τις θέσεις στάθμευσης των λεωφορείων,
 6. Λεωφόρος Ηρώων, στο μέσο περίπου του πρώτου οικοδομικού τετραγώνου.

Τα ακριβή σημεία θα επιλεγούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και θα γίνει η απαιτούμενη σήμανση και διαγράμμιση, με την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης για την έγκριση ή μη 20 ακόμα αιτήσεων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις της Επιτροπής Κυκλοφορίας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Για όσες αιτήσεις εγκρίθηκαν, οι αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν άμεσα σε ισχύ.

Ακολουθούν αναλυτικά οι αιτήσεις και η εξέλιξή τους:

 • Αίτηση της Δ.Ε.Υ.Α  Κομοτηνής με την οποία ζητούσε την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων επί του ανατολικού πεζοδρομίου της οδού Φιλικής Εταιρίας για την προστασία των τροφοδοτικών αγωγών ύδρευσης.

Η αίτηση έγινε δεκτή και προτάθηκε η τοποθέτηση στυλίσκων αντί των κιγκλιδωμάτων.

 • Αίτηση επαγγελματιών της οδού Μακεδονίας, με την οποία ζητούσαν τον καθορισμό  μίας θέσης  φορτοεκφόρτωσης στην οδό Μακεδονίας.

Η αίτηση έγινε δεκτή, διότι η οδός έχει αυξημένη εμπορική κίνηση και δεν διαθέτει θέση φορτοεκφόρτωσης.

 • Αίτηση δημότη, φυσικοθεραπευτή, με την οποία ζητούσε τον καθορισμό θέσης στάθμευσης έμπροσθεν του ιατρείου του, για τους ασθενείς του με κινητική αναπηρία.

Η αίτηση απορρίφθηκε, διότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 • Αίτηση του κ. Χαλήλ Ιζέτ, προέδρου του οικισμού Μελέτης, με την οποία ζητούσε την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων εντός του οικισμού της Μελέτης.

Η αίτηση επί του παρόντος απορρίφθηκε, διότι δε συνοδευόταν από την απαιτούμενη κυκλοφοριακή μελέτη. Θα επανεξετασθεί όταν θα συνταχθεί η σχετική μελέτη.

 • Αίτηση δημότισσας, με την οποία ζητούσε τη δέσμευση μίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη 70, για το αυτοκίνητό της.

Η αίτηση έγινε δεκτή.

 • Αίτηση δημότισσας, με την οποία ζητούσε τη δέσμευση μίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ  επί της οδού Φιλιπουπόλεως 21 για το αυτοκίνητό της.

Η αίτηση έγινε δεκτή.

 • Αίτηση δημότισσας με την οποία ζητούσε την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος μπροστά από την δίοδο πρόσβασης στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης της  οικοδομής της, στην οδό Αινείου 8.

Η αίτηση έγινε δεκτή, διότι οι  θέσεις στάθμευσης ορίζονται στα σχέδια της υπηρεσίας δόμησης.

 • Αίτηση δημότισσας με την οποία ζητούσε τη δέσμευση μίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Περικλέους 4, για το αυτοκίνητό της.

Η αίτηση έγινε δεκτή.

 • Αίτηση δημότη, με την οποία ζητούσε τον καθορισμό κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και την τοποθέτηση της ανάλογης σήμανσης στην συμβολή των οδών Αγχιάλου & Βλάση Σκορδέλη.

Η αίτηση επί του παρόντος απορρίφθηκε, διότι δε συνοδεύεται από την απαιτούμενη κυκλοφοριακή μελέτη. Θα επανεξετασθεί όταν θα συνταχθεί η σχετική  μελέτη.

 • Αίτηση δημότισσας, με την οποία ζητούσε τη δέσμευση μίας θέσης στάθμευσης έξω από το Μικροβιολογικό Ιατρείο της, επί της οδού Σοφίας Βέμπο 9, για την στάθμευση ασθενών ΑΜΕΑ.

Η αίτηση απορρίφθηκε, διότι δεν τεκμηριωνόταν νομικά.

 • Αίτηση δημότισσας με την οποία ζητούσε: Α) τον καθορισμό μίας θέσης φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Ορφανουδάκη για την εξυπηρέτηση του καταστήματός της. Β) την αποξήλωση των στυλίσκων στο μήκος της όψης του καταστήματός της.

Η αίτηση για θέση φορτοεκφόρτωσης απορρίφθηκε, διότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί ατομικό αίτημα. Επίσης, απορρίφθηκε η αίτηση για αποξήλωση των στυλίσκων, διότι η τοποθέτησή τους αποσκοπεί στην προστασία των πεζών.

 • Αίτηση δημότη, με την οποία ζητούσε τον καθορισμό μίας θέσης  φορτοεκφόρτωσης στην οδό Πολυφήμου, στην Κομοτηνή.

Η αίτηση απορρίφθηκε, διότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί ατομικό αίτημα θέσης φορτοεκφόρτωσης.

 • Αίτηση δύο δημοτών, με τη  οποία ζητούσαν την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος μπροστά από την δίοδο πρόσβασης στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης της  οικοδομής τους, στην οδό Θάσου 5, στην Κομοτηνή.

Η αίτηση απορρίφθηκε, διότι δεν ορίζονται θέσεις στάθμευσης στα σχέδια της υπηρεσίας δόμησης.

 • Αίτηση δημότισσας, με την οποία ζητούσε: Α) την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος μπροστά από την δίοδο πρόσβασης σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης της οικοδομής της στο Ο.Τ 50 του Οικισμού Ροδίτη, Β) την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος στην απέναντι πλευρά της οδού  και σε μήκος 8 μέτρων.

Η Α) αίτηση έγινε δεκτή, διότι η θέση στάθμευσης ορίζεται στα σχέδια της υπηρεσίας δόμησης, ενώ η Β) αίτηση απορρίφθηκε, διότι ο έλεγχος τη στάσης – στάθμευσης έναντι της διόδου πρόσβασης του χώρου στάθμευσης προβλέπεται από τον ΚΟΚ και δεν απαιτείται ιδιαίτερη απόφαση.

 • Αίτηση δημότισσας, με την οποία ζητούσε τον καθορισμό θέσης φορτοεκφόρτωσης στην  οδό Φρουρίου 11-13, στην Κομοτηνή.

Η αίτηση απορρίφθηκε, διότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί ατομικό αίτημα θέσης φορτοεκφόρτωσης.

 • Αίτηση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με την οποία ζητούσε την τοποθέτηση εμποδίων επί του οδοστρώματος της οδού Χατζηκωνσταντή Ζωiδη 6, στην Κομοτηνή, για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης.

Η αίτηση απορρίφθηκε, διότι η τοποθέτηση εμποδίων  επί του οδοστρώματος  απαγορεύεται και το ζήτημα της παράνομης στάθμευσης είναι θέμα αστυνόμευσης.

 • Αίτηση των «Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε», με την οποία ζητούσαν τον καθορισμό μίας θέσης  φορτοεκφόρτωσης στην οδό Παρασίου, στην Κομοτηνή.

Η αίτηση απορρίφθηκε, διότι ήδη έχει εγκριθεί θέση φορτοεκφόρτωσης στην οδό Παρασίου, από την οποία μπορούν να εξυπηρετηθούν τα ΕΛΤΑ.

 • Αίτηση του «Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.ΜΕ.Α.)», με την οποία ζητούσε την τοποθέτηση μειωτών ταχύτητας (σαμαράκια) επί του οδοστρώματος της οδού Ζαρίφη 1, έμπροσθεν του 1ου Παιδικού Σταθμού.

Η αίτηση απορρίφθηκε, διότι η τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας στο οδόστρωμα δεν επιτρέπεται και όριο ταχύτητας είναι ήδη καθορισμένο.

 • Αίτηση δημότη, με την οποία ζητούσε τη δέσμευση μίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Αρκαδιουπόλεως 19, για το αυτοκίνητό του.

Η αίτηση έγινε δεκτή.

 • Αίτηση δημότη, με την οποία ζητούσε τον καθορισμό θέσης φορτοεκφόρτωσης στην οδό Γρηγορίου Μαρασλή 5, στην Κομοτηνή.

Η αίτηση απορρίφθηκε, διότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί ατομικό αίτημα θέσης φορτοεκφόρτωσης.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood