Κομοτηνή: 2η Περιφερειακή Συνάντηση Νέων

200 νέοι από όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, 45 εκπρόσωποι εθνικών και ευρωπαϊκών φορέων και θεσμών, 5 ομάδες εργασίας.
Αφίσα RYM Komotini 2019_page-0001

Με αφορμή τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, στο πνεύμα της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών, και προωθώντας την αρχή του Δομημένου Διαλόγου (Structured Dialogue), το Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Κομοτηνής, και υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργανώνει τη 2η Περιφερειακή Συνάντηση Νέων στην Κομοτηνή, το Σάββατο 6 Απριλίου, στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, από τις 10:00 έως τις 20:00.

Κομοτηνή: 2η Περιφερειακή Συνάντηση ΝέωνΟ διάλογος θα πραγματοποιηθεί μέσα από πέντε ομάδες εργασίας (working groups), με διαφορετικές θεματικές: (α) εκπαίδευση και κατάρτιση: επενδύω στο παρόν, εξασφαλίζω το μέλλον μου, (β) ενεργός νέος: νοιάζομαι, συμμετέχω, διεκδικώ, (γ) απασχόληση-καινοτομία και ψηφιακή αγορά: δημιουργώ και αξιοποιώ νέες ευκαιρίες, (δ) περιβάλλον και κλιματική αλλαγή: παίρνω πρωτοβουλία και αναλαμβάνω δράση, και (ε) μια κοινωνία ίσων ευκαιριών: για εμένα, για εσένα…για όλους!

Στις ομάδες θα συμμετέχουν: α) 30-35 νέοι ανά ομάδα, που θα καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα της νεολαίας (π.χ. μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ), β) εκπρόσωποι των τοπικών αρχών γ) εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών  (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης), δ)εκπρόσωποι φορέων που αφορούν τους νέους (Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) στ) εκπρόσωποι από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στο σύνδεσμο https://rym.europedirectkomotini.eu/

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood