Για έβδομη συνεχή χρονιά, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον κοροωνοϊό, θα διεξαχθεί φέτος 22-25 Απριλίου στην Κομοτηνή το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού.

Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον έναν πολιτιστικό θεσμό με διεθνή κιθαριστική καταξίωση.

Πραγματοποιείται πάντα με τη στήριξη και την οργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, και αποτελεί την 69η συνολικά διοργάνωση του συλλόγου από το 2013 που ιδρύθηκε.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κομοτηνής είναι ο Κομοτηναίος συνθέτης-κιθαριστής και παιδαγωγός, Δημήτρης Σβυντρίδης.

Και στη φετινή διοργάνωση, θα συμμετάσχουν κορυφαία ονόματα της κλασικής κιθάρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης, Κωνσταντίν Ντίνκοβ (Βουλγαρία), Στέλα Ντίνκοβα (Βουλγαρία), Τρίο Φρανσερί (Γαλλία), Σανέλ Ρέζιτς (Βοσνία), Μπαπτίστ Ρομάνο (Γαλλία), Γιώργος Γκόλγκαρης, Αντώνης Μυτακίδης και πολλοί άλλοι εκλεκτοί παιδαγωγοί και σολίστ.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης – Thrace Guitar Festival έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία, χάρη στο CD που κυκλοφορεί από την FM RECORDS, σε περισσότερες από τετρακόσιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες μουσικής παγκοσμίως, κάνοντας γνωστή την Θράκη διεθνώς.fba2ba15 festival kitharas golgaris mastorakis be24620f festival kitharas giorgos stelios gkolgkaris