Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε και στην Κομοτηνή, ο νέος μαθηματικός διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας “Πυθαγόρας”, για μαθητές και μαθήτριες Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, και Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου.

Ο εν λόγω διαγωνισμός δεν αποσκοπεί στον εντοπισμό των χαρισματικών παιδιών, αλλά στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών/μαθητριών.

Πέρυσι είχε διοργανωθεί πιλοτικά μόνο στην Αθήνα, ενώ φέτος διενεργήθηκε για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα συγκεντρώνοντας περίπου 15.000 συμμετοχές – διακόσιες στη Ροδόπη.

ff24f94a img 20200215 101502

Τα θέματα του διαγωνισμού προέρχονται από τη σχολική ύλη, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας για το κατά πόσο η γνώση που παρέχει το σχολείο γίνεται κατανοητή και αφομοιώνεται από τα παιδιά.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Νίκος Νικολαΐδης, μίλησε για τον διαγωνισμό του “Πυθαγόρα” στην Κομοτηνή, για τους πέντε επιτυχόντες Ροδοπίτες μαθητές που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό του “Αρχιμήδη”, καθώς και για την πρόθεση του παραρτήματος να διοργανώσει όπως και προ τριετίας πανελλήνιο συνέδριο διδακτικής των μαθηματικών, αλλά και το πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπως είχε κάνει το 2002.