Για τέσσερα αδικήματα κατηγορείται ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου, που τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης προκάλεσε αναστάτωση στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής – δείτε ΕΔΩ το βίντεο της σύλληψής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για 16χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης εντόπισαν τον 16χρονο να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής. Στο σήμα στάσης, που του έκαναν οι αστυνομικοί, εκείνος δε συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς, προσέκρουσε σε αστυνομική δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε σταθμευμένα οχήματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές.

Κομοτηνή: 16χρονος και χωρίς δίπλωμα ο οδηγός του Ι.Χ. που προκάλεσε αναστάτωση το απόγευμα της Τετάρτης

Ακολούθως, το όχημα προσέκρουσε σε κράσπεδο και πινακίδα σήμανσης και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο δράστης τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προβάλλοντας αντίσταση κατά τη σύλληψη.

Ο 16χρονος πλέον κατηγορείται για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αντίσταση και απείθεια.