Κομοτηνή: 106 κλικ από την έπαρση της Ιστορικής Σημαίας της πόλης στο Δημαρχείο, και την κατάθεση στεφάνων

Κομοτηνή: 106 κλικ από την έπαρση της Ιστορικής Σημαίας της πόλης στο Δημαρχείο, και την κατάθεση στεφάνων.
IMG_0241
Κορίτσια του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, κατά τα τοπικά ειωθότα, μετέφεραν εν πομπή εκπροσώπων των τοπικών αρχών την Ιστορική Σημαία της Κομοτηνής, πριν την παραδώσουν στον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος την ύψωσε μπροστά στο Δημαρχείο σήμερα το πρωί, ξεκινώντας έτσι οι λιτοί εορτασμοί για τη φετινή, εκατοστή επέτειο της 14ης Μαΐου.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Πάρκου της έδρας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, από μαθητές, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνο Κωνσταντινίδη, τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαριγούλα Κοσμίδου, και τον επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής Κωνσταντίνο Ιμανιμίδη.
“Αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες εκείνους που θυσιάστηκαν για να εξασφαλίσουν την ελευθερία και τη ανεξαρτησία μας”, δήλωσε ο κ. Γκαράνης, και πρόσθεσε: “Και μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να μη μας επιτρέπει να διοργανώσουμε τις γιορτές και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζαμε για τα εκατό από την ελευθερία και ανεξαρτησία μας, ωστόσο είμαστε εδώ για να αποδώσουμε τις πρέπουσες τιμές στους προγόνους μας. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους και όλες”.
“Η Θράκη έχει την τιμητική της. Εκατό χρόνια ελευθερίας. Μιλούν για αυτό όλες οι προσωπικότητες των Θρακών ηρώων και όλων των Ελλήνων γιατί η απελευθέρωση της Θράκης ήταν υπόθεση όλης της Ελλάδας”, σημείωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελήμων, και συμπλήρωσε: “Αυτή την επέτειο αλλιώς την είχαμε σχεδιάσει, όμως προσαρμοζόμαστε για λόγους δημόσιας υγείας. Ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα η πανδημία φέτος, και οι εορτασμοί της Θράκης να οδηγήσουν του χρόνου στην επέτειο των χρόνων από το 1821. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ομόνοια. Γιατί όπως και με τον κορωνοϊό αποδείξαμε οι Έλληνες οτι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, έτσι θα πετύχουμε και τα οράματά μας για ένα καλύτερο αύριο”.
Ιστορική μέρα σήμερα για τον τόπο μας. Τιμούμε το παρελθόν και πορευόμαστε στο μέλλον με αισιοδοξία, έχοντας πάντα τους νέους στο μυαλό μας και στη συνείδησή μας την πατρίδα μας”, ανέφερε στη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης κατά την έπαρση της Ιστορικής Σημαίας της πόλης, φορούσε μάσκα φέρουσα τη γαλανόλευκη. Το μήνυμα της ενέργειας, διπλό, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα της επετείου της συμπλήρωσης των 100 ετών από την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό, και υπενθυμίζοντας τη σημασία της χρήσης μάσκας για την ατομική και συλλογική προστασία από τον κορωνοϊό.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood