Ένα laptop για το σχολείο της, κέρδισε η “Ομάδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας” του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, που συμμετείχε στον διαγωνισμό «Αναπτύσσω μια δράση η οποία συνδυάζει έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, με άξονες την καινοτομία και την εφαρμοστικότητα της ιδέας στην καθημερινότητα», στο πλαίσιο του προγράμματος “Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει”, του Υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές από την Κομοτηνή επέλεξαν τον στόχο 8, περί “Αξιοπρεπούς εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης”, και η ιδέα-πρότασή τους “Κέντρα Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας”, διακρίθηκε ανάμεσα στις πέντε καλύτερες.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα, να ενεργοποιηθούν, αναζητώντας λύσεις με τη προοπτική της βιωσιμότητας, καθώς και να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα αναλαμβάνοντας δράση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Επιπροσθέτως, οι  μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν δεξιότητες παρατήρησης του περιβάλλοντος και κριτική ικανότητα όσον αφορά τα θέματα που επέλεξαν να θίξουν, στοιχεία που συνιστούν απαραίτητα εφόδια για την ανάληψη δράσεων ως ενεργοί πολίτες που έχουν δικαίωμα να ζουν σε συνθήκες βιωσιμότητας. Τέλος, στα παιδιά δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστούν με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους, να συνεργαστούν και να αναδείξουν τα ταλέντα τους.

3611714c vravefsi ergasias 2

Την άξια συγχαρητηρίων μαθητική ομάδα, αποτέλεσαν οι Π. Πετρέλης, Β. Παπανικολάου, Α.-Φ. Παπαδοπούλου, Μ. Ζηκοπούλου, Α. Παρασκευούδη, Ν. Πανταζή και Α. Μιχαλοπούλου, υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό των καθηγητριών Σ. Θεολόγου, Ζ. Παπαδημητρίου και Β. Μυλωνοπούλου.

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα την περσινή σχολική χρονιά, και προ ημερών κατέφτασε το έπαθλο του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

fa1a8d72 vravefsi ergasias 3

Δείτε την παρουσίαση της εργασίας της ομάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω skype ενώπιον της κριτικής επιτροπής – ήταν μέρος της διαγωνιστικής διαδικασίας.