Μάλλον…ξύθηκε στην “γκλίτσα του τσοπάνη” ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Κώστας Σιμιτσής με τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο “Σισμανόγλειο” Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Το γεγονός απαντήθηκε δυναμικά από την Αυτόνομη Υγειονομική Παρέμβαση Ροδόπης, ο επικεφαλής της οποίας κ. Αλέξανδρος Σπανός, τόνισε:

“Αλγεινή εντύπωση μας προξένησαν οι δηλώσεις στα ΜΜΕ του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Σιμιτσή στα πλαίσια προεκλογικής επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Μεταξύ άλλων διαβάσαμε ότι διαπίστωσε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό! Προφανώς κάποιο άλλο νοσοκομείο θα επισκέφθηκε, σε κάποια άλλη συζήτηση θα συμμετείχε, ή μάλλον θα αναφερόταν στα σωτήρια έτη 2010-2011-2012-2013-2014, όπου πράγματι το νοσοκομείο μας ήταν σε πλήρη υποστελέχωση, με κλινικές να κλείνουν, με θέσεις εργασίας να απειλούνται, μέσα σε έναν απαράμιλλο ορυμαγδό, με τον πολιτικό του χώρο να ηγείται του νοσοκομείου μας! Έκπληξη επίσης μας προκάλεσε η διαπίστωσή του σχετικά με τις υπηρεσίες και θεραπείες που προσφέρουμε συστηματικά στη νότια Βουλγαρία, προκαλώντας ύποπτα το τοπικό κοινό αίσθημα. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο υπάρχουν έκτακτα περιστατικά που καλύπτονται κυρίως τους θερινούς μήνες για ταξιδιώτες από τη γείτονα χώρα, ή λόγω τροχαίων ατυχημάτων, όπως υποχρεούμεθα άλλωστε, αλλά τίποτα παραπάνω. Εξάλλου λειτουργεί για τις τακτικές ανάγκες των γειτόνων μας αντίστοιχο νοσοκομείο στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας με το οποίο βρισκόμαστε σε διασυνοριακή συνεργασία. Όσον αφορά το σχόλιο σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα προγράμματα INTEREG που απορροφήθηκαν και δεν αρκούν…να τον ενημερώσουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια απορροφήσαμε πρωτοπόρα 4,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ με μια σειρά από συνεχείς και επίπονες μελέτες που καταθέσαμε, εκσυγχρονίζοντας σχεδόν ολόκληρο τον ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου Κομοτηνής, ένα επίτευγμα ιστορικού ρεκόρ και χωρίς προηγούμενο για την επικράτεια της Περιφέρειας μας. Μην αφήνοντας τίποτα ασχολίαστο ο κ. Σιμιτσής, βρήκε το θάρρος και σχολίασε και την επικείμενη δωρεά του ιδρύματος Σ. Νιάρχος, με διάφορες…οδηγίες τεχνογνωσίας προς ναυτιλομένους, όταν πολύ εύκολα λησμόνησε ότι ο πολιτικός του χώρος ηγείτο της Περιφέρειάς μας κατά τα άλλα σωτήρια έτη 2009-2014, όταν από ολιγωρία, ανικανότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης, απωλέσθησαν 50 εκατομμύρια ευρώ (ΕΣΠΑ), δρομολογούμενα για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή. Διότι κύριε Σιμιτσή, οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τις μεγάλες προσπάθειες της νέας διοίκησης του νοσοκομείου, όσο και την πολιτική βούληση της ηγεσίας του υπουργείου υγείας, ούτως ώστε να εμπνεύσουν, να πείσουν, και να καθοδηγήσουν το ίδρυμα προς αυτή τη δωρεά! Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, προς επίρρωση της αλήθειας, μιας και οι συνδικαλιστές που σας συνόδευαν και σας ενημέρωναν, μάλλον σας αποπροσανατόλισαν, με αποτέλεσμα όχι μόνο δεν πείσατε, αλλά κυρίως προκαλέσατε. Παίρνοντας λοιπόν τις πολιτικές ευθύνες που σας αναλογούν, ποτέ μη λησμονήσετε ότι η τοπική κοινωνία μας και μνήμη διαθέτει και κρίση διαθέτει, και κυρίως δεν είναι αναλώσιμη. Καλή επιτυχία!”.