Μετά από δώδεκα συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας άνω των εβδομήντα ωρών, και 168 παρεμβάσεις, σε διάστημα ενάμιση μήνα – χρόνο ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες αναθεωρητικές διαδικασίες που διήρκησαν από τρεις έως και επτά μήνες – ολοκλήρωσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή της ΙΧ (9ης) Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων, το έργο της.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα και το έργο της Επιτροπής, αποφάσισε να ορίσει τον Πρόεδρό της, Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Επίκουρο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που είχε και την ευθύνη, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της πλειοψηφίας στην ολομέλεια του Σώματος.

Το έργο της Επιτροπής, την αποτελεσματικότητα του Προεδρείου και το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των παρεμβάσεων του Προέδρου της Ευρ. Στυλιανίδη και των μελών της, αναγνώρισαν επίσης με δηλώσεις τους, ο Πρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Ιωαννίνων Κ. Τασούλας, οι Γενικοί Εισηγητές όλων των Κομμάτων, Κ. Τζαβάρας (ΝΔ), Γ. Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ), Α. Λοβερδος (ΚΙΝΑΛ), Ι. Γκιόκας (ΚΚΕ), Κ. Χήτας(Ελληνική Λύση), Α. Αδαμοπούλου (ΜέΡΑ 25).

Οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα αρχίσουν τις εργασίες τους στις 18 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 25 Νοεμβρίου, με τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και των πολιτικών Αρχηγών, και ψηφοφορία επί του νέου Συντάγματος της χώρας.