Κοινοβουλευτική παρέμβαση Ιλχάν Αχμέτ | Προσεχώς θετικές εξελίξεις για το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής “Σταύρος Νιάρχος” [VID]

Συζητήθηκε στη Βουλή η δεύτερη Επίκαιρη Ερώτηση και τρίτη συνολικά κοινοβουλευτική παρέμβαση από τον περασμένο Φεβρουάριο, του Ιλχάν Αχμέτ, αναφορικά με την αναβίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής με τη δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος". Στον Βουλευτή Ροδόπης απάντησε ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεσμιστοκλέους και όπως προέκυψε, τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν εξελίξεις.
Screenshot_1080

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όπως είναι γνωστό στις 16 Φεβρουαρίου 2023 το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” (Ι.Σ.Ν.) ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή: α) του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, β) του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και γ) του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, υπό τη “Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία” του Ιδρύματος, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώθηκε, με δεδομένο ότι όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες!).

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ

Με την Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα, προκειμένου “να μη χαθεί η ιστορική ευκαιρία για ένα νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή στη θέση του “αρχαίου” από πλευράς υποδομών “Σισμανόγλειου”, του οποίου η ίδρυση και λειτουργία χρονολογείται από το 1937!”.

Τι απαντά η Κυβέρνηση

Απαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μετέφερε τη δήλωση του Προέδρου του Ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλου, στο “Nostos Festival”, ότι “σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το Ίδρυμα”, και πρόσθεσε: “Εμείς από την πλευρά μας ως Κυβέρνηση έχουμε κάνει τα πάντα και συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα. Έχετε και εσείς ασχοληθεί με το θέμα και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι έχουμε δεσμεύσεις ως ελληνικό Δημόσιο. Έχουμε δεσμεύσεις να φτιάξουμε δρόμους γύρω από το Νοσοκομείο. Εγώ προσωπικά έχω ανέβει πάρα πολλές φορές στην Κομοτηνή για το συγκεκριμένο θέμα. Προχωράμε κανονικά όλες μας τις δεσμεύσεις. Γνωρίζετε και τα κατασκευαστικά έργα γύρω από το Νοσοκομείο και ό,τι υποχρεώσεις έχουμε να κάνουμε εμείς στην υγεία προχωράμε. Αναγνωρίζουμε φυσικά το εμπόδιο που υπάρχει μπροστά μας, αλλά πιστεύουμε σίγουρα στην ολοκλήρωση του έργου”.

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο Ιλχάν Αχμέτ από την πλευρά του επέμεινε σε δύο ακόμη ζητήματα: Πρώτον, να γίνει ενημέρωση της Βουλής από Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για την πορεία της υπόθεσης αναβίωσης του διαγωνιστικού μέρους, και δεύτερον, για το κατά πόσο η κυβέρνηση συνεχίζει να δεσμεύεται από την τοποθέτηση του προηγούμενου Υπουργού Υγείας, Αθανάσιου Πλεύρη, ότι εφόσον το ζητούσε το Ίδρυμα, θα μπορούσαν να διατεθούν πρόσθετοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σε αυτό το σημείο επανέλαβε ότι η δέσμευση Πλεύρη για το Ταμείο Ανάκαμψης ισχύει στο ακέραιο.

Δείτε το βίντεο από τη συζήτηση στη Βουλή

Δείτε ακόμη:

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood