Κοινωνία Πολιτών: Οι ισχυρισμοί του Αντώνη Γραβάνη και η αλήθεια

Η Κοινωνία Πολιτών απαντά στον Αντώνη Γραβάνη.
ΓΚΑΡΑΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΚ

Απαντώντας η “Κοινωνία Πολιτών” του Γιάννη Γκαράνη στα όσα υποστήριξε η “Σύμπραξη Προοπτικής” του Αντώνη Γραβάνη περί “εικόνας εγκατάλειψης και ερήμωσης” των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής, αναφέρει:

“Μετά από 9 χρόνια παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο, ως εξέχον στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο κ. Γραβάνης ανακάλυψε επιτέλους τους οικισμούς του Δήμου μας. Έτσι, βρήκε προεκλογικά την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στη διοίκηση του Δήμου, εξαπολύοντας μομφές για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους οικισμούς μας. Όταν όμως δεν γνωρίζεις, πρέπει να ενημερώνεσαι! Αλλιώς, καλύτερα να σιωπάς, για να μην κοροϊδεύεις τον κόσμο και να μην εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.

Ας τα δούμε, λοιπόν, ένα-ένα:

Γραβάνης: Ο δρόμος στο ύψος της Ν. Καλλίστης, που εξαιτίας της γέφυρας έχει κατασκευαστεί πιο χαμηλά από τις προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και να απομονώνει το χωριό, αφού γίνεται απροσπέλαστο από αυτοκίνητα και ανθρώπους. Η αλήθεια: Η ανισόπεδη διάβαση της Ν. Καλλίστης υπάγεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ως τμήμα επαρχιακής οδού, γεγονός που όφειλε να γνωρίζει ως δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος και κυρίως, ως υποψήφιος δήμαρχος.

Γραβάνης: Το ημιτελές κτίριο δίπλα στο σχολείο του Ν. Σιδηροχωρίου που εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες νομιμοποίησής του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί παράνομο και άρα να μην μπορεί να αποδοθεί στους κατοίκους. Η αλήθεια: Η υπό κατασκευή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο του Ν. Σιδηροχωρίου διαθέτει νόμιμη οικοδομική άδεια (κι εδώ ανενημέρωτος ο κ. Γραβάνης;), δεν κατασκευάζεται από τον Δήμο Κομοτηνής, αλλά από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», και έχουμε κατ΄επανάληψη προβεί στην άσκηση πολιτικής πίεσης για την ολοκλήρωση του.

Γραβάνης: Η ανάδειξη της Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, σε πόλο έλξης για την ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού. Περαιτέρω σχολιασμός για το θέμα περιττεύει…

Γραβάνης: Η μη σύνδεση των Υφαντών με τον Βιολογικό Καθαρισμό, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από το χωριό. Η αλήθεια: Ο κ. Γραβάνης όφειλε να γνωρίζει ότι η σύνδεση των Υφαντών με τον Βιολογικό Καθαρισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου, καθώς από τον ίδιο αγωγό θα διοχετεύονται τα λύματα. Μετά την οριστικοποίηση του νέου Νοσοκομείου, η ΔΕΥΑΚ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες των απαραίτητων μελετών. Δηλαδή, αν ο κ. Γραβάνης ήταν δήμαρχος τα προηγούμενα χρόνια θα είχε συνδέσει τον οικισμό με έναν αγωγό που μετά από 2-3 χρόνια θα έπρεπε να ξηλωθεί;

Γραβάνης: Η έλλειψη ή η κακής ποιότητας πόσιμου νερού… Η αλήθεια: Στη διάρκεια των 9 χρόνων της διοίκησης Πετρίδη και με πρόεδρο τον Δ. Καρασταύρου η ΔΕΥΑΚ υδροδότησε με επαρκές και υγιεινό νερό δεκάδες οικισμούς και αντικατέστησε απαρχαιωμένα δίκτυα σε άλλους τόσους. Εξασφάλισε δε για το 2020 τη χρηματοδότηση αντίστοιχων έργων και στους λίγους που έχουν απομείνει. Παράλληλα, η κατασκευή του νέου υδραγωγείου της πόλης εξασφαλίζει για όλους τους κατοίκους επαρκές και ασφαλές πόσιμο νερό για πολλές δεκαετίες ακόμα. Επειδή, όμως, αυτά ο κ. Γραβάνης τα γνωρίζει, δεν πρόκειται για έλλειψη ενημέρωσης, αλλά για προεκλογικό πυροτέχνημα.

Γραβάνης: Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων… Η αλήθεια: Το έργο της διοίκησης μας στον τομέα αυτό είχε θεαματικά αποτελέσματα, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών σε οικισμούς όπως ο Κάλχας, η Μελέτη, ο Ήφαιστος, το «Χάρμανλι» και οι βόρειες γειτονιές της πόλης. Είναι αστείο να μιλάει για έλλειψη αντιπλημμυρικών κάποιος, που ως εξέχον μέλος της διοίκησης του Δήμου την τετραετία 2007-2010 δεν έχει να αντιτάξει ούτε ένα αντίστοιχο έργο. Η παράταξή μας δεσμεύεται να ολοκληρώσει την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου στις ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν απομείνει.

Γραβάνης: Η απογοητευτική εικόνα της αγροτικής οδοποιίας, σε ένα δήμο, που η οικονομία του στηρίζεται, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, στον αγροτικό τομέα να μην καταφέρνει να αποδίδει στους δημότες του ένα αξιοπρεπές, ασφαλές δίκτυο, παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο εκπονεί έργο της τάξης του ενός εκατομμυρίου, περίπου. Η απάντηση: Είναι τουλάχιστον αστείο να μας εγκαλεί για την αγροτική οδοποιία ο Αντιδήμαρχος οικονομικών του 2010, που δεν είχε φροντίσει, ως υπεύθυνος τότε του Δήμου, να υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν έργα της αγροτικής οδοποιίας της θητείας του.

Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρει ο κ. Γραβάνης, τα αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, τους οποίους εμείς ποτέ δεν επιχειρήσαμε να παραπλανήσουμε για να αποκομίσουμε πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood