“Οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και οι τυχοδιωκτισμοί των τοπικών αστικών τάξεων, έχουν ως θύματα τους λαούς.

Ανάγκη οι κοινοί αγώνες του ελληνικού, του τουρκικού, του κουρδικού και των άλλων λαών της περιοχής, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

1. Μαίνονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και πάλι με κέντρο την πολύπαθη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Οι ΗΠΑ με στόχο το σφίξιμο του κλοιού στο Ιράν αλλά και την απώθηση της Ρωσίας, ενορχηστρώνουν ένα επικίνδυνο πολεμικό πλαίσιο στην περιοχή. Οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές (Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, κ.λπ.), συμμετέχουν η καθεμία με τις συμμαχίες και τις ιδιαίτερες επιδιώξεις τους σε αυτόν τον αντιδραστικό ανταγωνισμό.

2. Οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, εντελώς τυχοδιωκτικά, επιδιώκουν μέσα σε αυτή τη χαοτική κατάσταση να εκμεταλλευτούν η καθεμιά προς όφελός της το όλο πλέγμα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, αντιθέσεων και αντιφάσεων. Το χαρτί του «άτακτου παιδιού» που παίζει η τουρκική αστική τάξη, και το χαρτί του «καλού παιδιού των Αμερικάνων» που παίζει η ελληνική αστική τάξη, παραμένουν και τα δύο στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας. Και πάντα η καθεμιά με σταθερό εχθρό τον λαό της χώρας της.

3. Ήδη ο παλαιστινιακός, ο συριακός και ο κουρδικός λαός, είναι στις μυλόπετρες των εξελίξεων αυτών. Ο τουρκικός, ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής, πέρα από την αντιλαϊκή επίθεση και τη φτώχεια που βιώνουν καθημερινά, είναι πολύ κοντά στη φωτιά. Απέναντι στους κινδύνους αυτούς, απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, απέναντι στο εθνικιστικό δηλητήριο που λειαίνει το έδαφος για να σφαγιαστούν οι λαοί, είναι ανάγκη ζωής η ανάπτυξη από τους λαούς της περιοχής, μαζικού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που θα βάζει στον στόχο τους υπεύθυνους, τον ιμπεριαλισμό και τους υποτακτικούς τους. Που θα προτάσσει τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών.

4. Οι δύο αδελφές οργανώσεις, το ΚΚΕ(μ-λ) και το TKP/ML, συνεχίζουν τις βαθιές συντροφικές σχέσεις που έχουν οικοδομήσει εδώ και δεκαετίες, και παλεύουν από κοινού στην παραπάνω κατεύθυνση.

Μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, τον εθνικισμό!

Ζήτω η ειρήνη, η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών!”.