Κοινή ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων ΑΜ-Θ

Κοινή ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων ΑΜ-Θ.
ΓΙΑΤΡΟΣ 3

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την κοινή συνεδρίαση (1/5) των Προέδρων τους κατόπιν αιτήματός τους με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κωνσταντίνο Βενετίδη και τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Λουκά Γεωργίου, και αφού προηγήθηκε ανασκόπηση της εξέλιξης της επιδημίας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

“Περιμένουμε την υλοποίηση των παρακάτω προτάσεών μας που κατατέθηκαν στη σύσκεψη αυτή, με σκοπό την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της αναχαίτισης της επιδημίας στο Νομό Ξάνθης, καθώς και της καλύτερης αντιμετώπισης δεύτερου κύματος είτε στην Ξάνθη είτε οπουδήποτε στην Περιφέρεια:

 1. Άμεση, έγκυρη και συνεχή ενημέρωση των Ιατρικών Συλλόγων για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται όχι μόνο στα Νοσοκομεία αλλά και στα Ιδιωτικά Εργαστήρια.
 2. Επείγουσα διενέργεια μαζικού ελέγχου του πληθυσμού με τεχνική PCR για τον καθορισμό επιπολασμού της νόσου από τον Covid-19 στο Νομό Ξάνθης, πριν την άρση περιορισμού μετακίνησης μεταξύ των Νομών.
 3. Διενέργεια τακτικών ελέγχων στις Ιδιωτικές Κλινικές και Μονάδες αιμοκάθαρσης, για την εξασφάλιση εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ, από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των Ιδιωτικών Κλινικών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
 4. Εξοπλισμός όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας με τα εξειδικευμένα μηχανήματα για διενέργεια εξετάσεων με την τεχνική PCR για SARS COV-2 ή πολλαπλάσια αύξηση του αριθμού των εξετάσεων PCR στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας που ήδη η εξειδικευμένη εξέταση διενεργείται.
 1. Ενίσχυση όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας με προσλήψεις μόνιμου Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης τα οποία υπάρχουν.
 2. Οργάνωση και στελέχωση Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε πρωτεύουσα Νομού, για τη διερεύνηση εμπύρετων λοιμώξεων αναπνευστικού σε πιθανό δεύτερο κύμα Επιδημίας για προστασία και αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ:

 • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας
 • ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας
 • ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης
 • ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης
 • ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου”
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood