ΚΝΕ Ροδόπης: “Τα σχέδια της κυβέρνησης για αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν πρόκειται να περάσουν”

"Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των φοιτητών για ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν, ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν χωρούν στο Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και της καταστολής".
Screenshot_885

“Τα σχέδια της κυβέρνησης για αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν πρόκειται να περάσουν!”, υποστηρίζει η Τομεακή Οργάνωσης Ροδόπης της ΚΝΕ με ανακοίνωσή της η οποία έχει ως εξής:

“Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αγνοεί τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για μέτρα προστασίας της υγείας και της εξεταστικής τους, την ώρα που οι φοιτητικές εστίες Κομοτηνής δεν έχουν θέρμανση και πόσιμο νερό, που δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο για την κάλυψη των τεράστιων μορφωτικών κενών που υπάρχουν καθώς με ευθύνη τους ενάμιση χρόνο τα πανεπιστήμια ήταν κλειστά.

Την ώρα που η σήψη και η δυσωδία του “Πανεπιστημίου-επιχείρηση” ξεχειλίζουν από παντού, ακόμη και με καθηγητές που φέρονται να εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές και άλλες υποθέσεις κι εξακολουθούν να διδάσκουν… η κυβέρνηση επιλέγει να επιταχύνει το αυταρχικό μέτρο της “πανεπιστημιακής αστυνομίας” ξεκινώντας μάλιστα την εκπαίδευσή της στην Κομοτηνή και ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο-πλαίσιο που έχει στο στόχαστρο τις μορφωτικές ανάγκες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών.

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των φοιτητών για ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν, ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν χωρούν στο Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και της καταστολής. Οι φοιτητές έχουν απορρίψει στο δρόμο με τις κινητοποιήσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη στο σύνολό του!

Αυτές τις μέρες όμως πέφτουν για άλλη μια φορά και συνολικότερα οι μάσκες και σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και πρόσφατα όπου ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε πως «χρειάζεται (…) το μοντέλο που υπάρχει και σε άλλες χώρες, αστυνομική δύναμη, υπηρεσία, που είναι όμως πανεπιστημιακή, σε άμεση συνεργασία με το πανεπιστήμιο»!

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να δυναμώσουν τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, να ακυρώσουν με τους αγώνες τους για άλλη μια φορά τα σχέδια έντασης της καταστολής!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood