Το Followgreen του Δήμου Κομοτηνής, με γνώμονα τις ανάγκες της εποχής για ψηφιοποίηση των λειτουργιών, παρέχει ακόμα μία καινοτόμο υπηρεσία στους δημότες.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κομοτηνής προσφέρει ολοκληρωμένη πρόσβαση στα σημεία ανακύκλωσης, υπό τη μορφή ψηφιακού χάρτη – είτε τον χάρτη εδώ: www.followgreen.gr/komotini/recyclebucket.
Οι δημότες κάνοντας χρήση της υπηρεσίας μπορούν να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα τα πιο κοντινά σημεία ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα ενημερώνονται για το τι είδους υλικά μπορούν να ανακυκλώνουν ανά «ρεύμα», κάνοντας χρήση του κινητού ή του υπολογιστή τους.
Επιπλέον, ως επιβράβευση της προσπάθειας όλων των δημοτών για ανακύκλωση, το Followgreen προσφέρει δυνατότητα συμμετοχής σε κλήρωση για ένα Smartphone, για να έχουν εύκολη πρόσβαση στον χάρτη, όπου κι αν βρίσκονται!
Λάβετε μέρος στην κλήρωση εδώ: www.followgreen.gr/komotini/offer/search
Αναλυτικότερα, για τη διαλογή στην πηγή, ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτει τους εξής κάδους:
  • Μπλε κάδους, για κάθε είδους ανακυκλώσιμης συσκευασίας, εκτός από τα ειδικά απορρίμματα.
  • Κώδωνες (καμπάνες) για γυάλινα απορρίμματα.
  • Κάδους Ανακύκλωσης Συσκευών (ΑΗΗΕ).
  • Ειδικούς Κάδους Ανακύκλωσης Συσκευών για λαμπτήρες.
  • Κάδους Ανακύκλωσης της ΑΦΗΣ για μπαταρίες.
  • Κάδους Ανακύκλωσης Χαρτιού.
Επιπλέον, στη σελίδα «Πού Ανακυκλώνω», οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να βρουν πληροφορίες όσον αφορά τα είδη που μπορούν να συνεισφέρουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες μέσω του Κοινωνικoύ Δικτύου Προσφοράς Χρηστικών Αντικειμένων του Δήμου, λαμβάνοντας κουπόνι επιβράβευσης 150 πόντων.