Κλεοπάτρα Στογιαννίδου: Η πρόκληση της επόμενης ημέρας είναι ξεκάθαρη και διπλή

"Ο Δήμος Κομοτηνής ξεπέρασε τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος και δεν έχει κανένα περιθώριο για νέους πειραματισμούς".
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ 1 - Αντίγραφο
  • της Κλεοπάτρας Θ. Στογιαννίδου, Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω – Διδάκτωρος Νομικής, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Ο Έλληνας πολίτης προσέρχεται σε λίγες μέρες σε τέσσερις κάλπες για να αναδείξει με την ψήφο του τους εκπροσώπους του στο Ευρωκοινοβούλιο, στα περιφερειακά, δημοτικά και κοινοτικά Συμβούλια.

Καταιγισμός υποψηφίων, ήδη γνωστά αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα, ωραία συνθήματα, πιο παραδοσιακοί τρόποι προβολής, αλλά και χρήση  του διαδικτύου και όλα αυτά υπό το πρίσμα μιας ευρέως διαδεδομένης τάσης απαξίωσης της πολιτικής κυρίως από τους νέους, που αμφισβητούν θεσμούς και πρόσωπα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ κυρίως βαθμού, ίσως και λόγω της εγγύτητας στον πολίτη δείχνει να είναι ακόμη ελκυστική, όπως αποδεικνύεται από την ευρεία συμμετοχή υποψηφίων στην κατάρτιση των συνδυασμών. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι μπαίνουμε στη διαδικασία συμμετοχής μας στα κοινά οφείλουμε να σεβαστούμε όχι μόνο την ψήφο εμπιστοσύνης που μας παρέχεται προσωπικά, αλλά με τη στάση μας, τόσο προεκλογικά όσο –κυρίως- μετεκλογικά, έχουμε χρέος να διατηρήσουμε και να επαυξήσουμε  τα αποθέματα σεβασμού σε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες λαϊκής εκπροσώπησης. Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος άμεσης δημοκρατίας και πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, ειδικά των πιο αδύναμων και ως τέτοιο πρέπει να τον διατηρήσουμε, ενισχύοντας την πεποίθηση των Ελλήνων ότι η Δημοκρατία χωρίς το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ήταν τουλάχιστον ελλιπής.

Η προσωπική μου συμμετοχή σε όλη αυτή διαδικασία αποτελεί συνειδητή επιλογή συνεισφοράς στην βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητάς μας και στην ανάπτυξη του Δήμου μας, ο οποίος έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ήδη εκλεγμένη για μία φορά και μάλιστα έχοντας θητεύσει στη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, θεωρώ ότι πλέον πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη, γνωρίζοντας «από μέσα» τη λειτουργία του Δήμου, είμαι σε θέση να αφουγκραστώ καλύτερα τις ανάγκες των συνδημοτών μου, να συμβάλλω στην επίλυση των ζητημάτων που ταλαιπωρούν την καθημερινότητά όλων μας και να συνεισφέρω ουσιαστικά στη χάραξη και υλοποίηση μιας στρατηγικής ανάπτυξης του Δήμου μας.

Στην απερχόμενη θητεία δοκιμαστήκαμε όλοι και κρίθηκε η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε το ρόλο και τη θέση μας. Προσωπικά θεωρώ ότι λειτούργησα ενωτικά και συνθετικά, γιατί παρά τις όποιες θεμιτές διαφορές μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα προβλήματα της πόλης είναι ενιαία και μας ταλανίζουν όλους. Πιστεύω ότι συνέβαλα κι εγώ ώστε να συζητάμε και να αποφασίζουμε θεσμικά, χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις, μέσα από τη σύνθεση των απόψεων και φυσικά με όσους είχαν την διάθεση προσφοράς και όχι στείρου επικοινωνιακού ανταγωνισμού. Και μολονότι γνωρίζω ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, ότι υπάρχουν ζητήματα, που δεν αντιμετωπίσθηκαν όπως θα έπρεπε, καθώς και ότι πάντα θα προκύπτουν νέα προβλήματα σε μια καθημερινότητα που «τρέχει», δεν μπορώ παρά να θέσω ένα ξεκάθαρα θετικό πρόσημο στην απερχόμενη διοίκηση του Δήμου με επικεφαλής τον Γιώργο Πετρίδη.

Αποφάσισα δε να κατέλθω ως υποψήφια στη μάχη αυτών των εκλογών, κυρίως γιατί πιστεύω σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε με νέο Δήμαρχο τον Γιάννη Γκαράνημέσα από τη δυναμική και τις ικανότητες μιας ομάδας έμπειρων στελεχών που δούλεψαν, δοκιμάστηκαν και έφεραν θετικά αποτελέσματα στη διοίκηση του Δήμου.

stogiannidouΗ πρόκληση της επόμενης ημέρας για μένα είναι ξεκάθαρη και διπλή.

Πρώτον να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και τόλμη τα προβλήματα που κάνουν δύσκολη τη ζωή του Κομοτηναίου, καθώς η διαχείριση της καθημερινότητάς μας και η ποιότητά της σίγουρα έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους μας. Η ασφαλής, άνετη, προσβάσιμη και  ευχάριστη κυκλοφορία είναι δικαίωμα όλων μας. Το ίδιο και η άψογη καθαριότητα, όπως και η βελτίωση όλων των υποδομών και παροχών του Δήμου. Και αντίστοιχα υποχρέωση της νέας δημοτικής Αρχής να αναθεωρήσει και να βελτιώσει άμεσα τα όποια ελλείμματα στους τομείς αυτούς.

Και δεύτερο και ίσως πιο  σημαντικό, την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε ένα βιώσιμο, ολοκληρωμένο και καινοτόμο Σχέδιο για την Κομοτηνή με ορίζοντα εικοσαετίας. Ήρθε η στιγμή να σπάσουμε την εσωστρέφεια και την συντήρηση και να καταστήσουμε την Κομοτηνή μία πόλη ακόμη πιο σύγχρονη, εξωστρεφή, ζωντανή, ανθρωποκεντρική με το βλέμμα στο μέλλον. Με τρόπους έξυπνους, στοχευμένους, καινοτόμους, κοστολογημένους και χρονικά προγραμματισμένους μπορούμε να αναδείξουμε όλες τις δυνατότητες της Κομοτηνής και να δημιουργήσουμε μια νέα και δυναμική πόλη για να ζει κανείς.

Αναλαμβάνω λοιπόν ευθύνη και στα δύσκολα. Σέβομαι τους θεσμούς, τους ρόλους, κυρίως τους Πολίτες. Πιστεύω στη σύνθεση και όχι στους διχασμούς. Πιστεύω στη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια. Έμαθα να διατυπώνω τη διαφωνία μου και να μην συμβιβάζομαι. Έχω άποψη και τη θέτω δημόσια στην κρίση σας. Γνωρίζω πως όλοι αγαπάμε τον τόπο μας και οφείλουμε με ειλικρίνεια να δουλέψουμε μαζί για την Κομοτηνή μας.

Η εκλογή δημοτικών αρχόντων συνιστά μια κορυφαία έκφανση άμεσης δημοκρατίας και γι αυτό οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε με τις επιλογές μας. Σας προτρέπω να επιλέξετε με υπευθυνότητα και αυστηρά κριτήρια τα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν και θα αποφασίζουν για την πόλη μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Διαλέξτε μέσα από τους πολλούς αξιόλογους υποψηφίους αυτούς που μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τις αρμοδιότητες του δήμου και να τις ασκήσουν με επιτυχία ώστε να πετύχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Δήμος Κομοτηνής ξεπέρασε με κόπο και κόστος τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος και δεν έχει κανένα περιθώριο για νέους πειραματισμούς. Δεν πρέπει να διοικηθεί από ανθρώπους που ενώ ευαγγελίζονται δήθεν την πρόοδο, θα τον οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στις ίδιες ή νέες περιπέτειες, όπως έπραξαν και στο παρελθόν, φέρνοντας οπισθοδρόμηση. Χρειάζεται υπεύθυνους πολιτικούς, σταθερότητα και ανάπτυξη, ώστε να κάνει βήματα μπροστά. Η επιλογή είναι δική σας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood