Για τουλάχιστον δώδεκα ημέρες δε θα λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Οι λόγοι που υπαγόρευσαν την απόφαση αυτή, έχουν να κάνουν με δυσλειτουργία που προέκυψε ως προς τη διαθεσιμότητα ειδικών γιατρών, η οποία έχει σα συνέπεια τη μη ασφαλή κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της μονάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 4 υπηρετούντες γιατρούς, οι δύο απουσιάζουν με άδειες – η μία λόγω εγκυμοσύνης και ο δεύτερος με άδεια άνευ αποδοχών για επαγγελματικούς λόγους – ενώ από τους δύο εναπομείναντες ο επικεφαλής της μονάδας φέρεται να έχει υποβάλλει παραίτηση.

Η αναστολή λειτουργίας αφορά στο διάστημα από 1 έως 12 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την απολύμανση των εγκαταστάσεων της μονάδας.

Από τον κ. Κωνσταντίνο Μαυροματίδη, Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος εκτελεί χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι έως την παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα έχει εξευρεθεί λύση σχετικά με τη διαθεσιμότητα γιατρών, ώστε να μην παραταθεί η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι Μονάδα διαθέτει 4 κλίνες, εκ των οποίων λειτουργούσαν οι 3 με βάση το διαθέσιμο προσωπικό. Αυτήν την περίοδο νοσηλεύεται ένας ασθενής, ο οποίος μετά την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ θα μεταφερθεί σε άλλο Νοσοκομείο.