Σύνεση και αποφασιστικότητα ζήτησε να δείξουν οι πολίτες τα επόμενα 24ωρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και να μην αφήσουν όπως είπε, «την ανυπομονησία να μας στερήσει ότι έχουμε καταφέρει έως σήμερα».

Ο υφυπουργός είπε ότι διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, «την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας». Υπογράμμισε ότι οι επιλογές μας τις επόμενες μέρες θα καθορίσουν τις εξελίξεις, «θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και αν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον τελικό μας στόχο και επιτέλους να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Φέτος, πρόσθεσε, το Πάσχα είναι διαφορετικό και «με επιμονή, με υπομονή, με υπευθυνότητα, με περισσή καρτερικότητα θα το περάσουμε στο σπίτι. Ούτε σε άλλα σπίτια θα πάμε ούτε θα μαζευτούμε σε ταράτσες και πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτά που έχουμε καταφέρει με σκληρή προσπάθεια».

Σχετικά με τα κοιμητήρια είπε ότι συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και ως εκ τούτου υπόκειντο σε σχετικούς περιορισμούς. Ειδικά την Μ. Παρασκευή τα κοιμητήρια θα είναι σε όλη τη χώρα κλειστά.

Την Μ. Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για έξι ώρες από τις 13:00 έως τις 19:00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ