«Κλείδωσαν» για τις 22 ή 29 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Με δεδομένο οτι τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου, απομένει να αποφασιστεί αν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου – και μόνο αυτοί – θα μπουν στις αίθουσες στις 11 Μαΐου ή στις 18 του ίδιου μήνα. Λόγω των αναγκαίων αποστάσεων που θα πρέπει να χωρίζουν τους υποψηφίους, τα τμήματα που αριθμούν περί τους 22-25 μαθητές θα «σπάσουν» σε τρία, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν για τη διεξαγωγή των εξετάσεων και οι αίθουσες της Β’ και Α’ Λυκείου.

Όσον αφορά τα Γυμνάσια, όλα δείχνουν ότι οι προαγωγικές εξετάσεις δεν θα γίνουν.

Όσο για τα Δημοτικά, αυτά θα παρατείνουν τη λειτουργία τους ως το τέλος Ιουνίου με στόχο να γίνουν κάποια βασικά μαθήματα όπως τα μαθηματικά.

Σχετικά με την επόμενη σχολική χρονιά, το πρώτο κουδούνι αναμένεται να ακουστεί νωρίτερα για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος.

«Όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σύμφωνα με τον οποίο σε κάθε περίπτωση στις 27 Απριλίου «θα ενημερωθούν οι πολίτες για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί».

πηγή: ethnos.gr

επιμέλεια: inkomotini.news