ΚΚΕ: “Τραγική η κατάσταση στα νηπιαγωγεία”

"Έχει εκλείψει κάθε έννοια παιδαγωγικής και ουσιαστικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας".
ΚΚΕ
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την “τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κατά τον τρίτο χρόνο εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία”, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.
“Δυστυχώς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς επιβεβαιώνονται με τον πλέον οδυνηρό τρόπο οι ανησυχίες μας για την πορεία υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, παρά τις ανέξοδες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας στην προηγούμενη επίκαιρη που καταθέσαμε τον περασμένο Ιούνη, ότι “και φέτος και την επόμενη χρονιά θα συνεχίσουμε με έργα και όχι με λόγια την προσήλωση μας στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση”. Εκ του αποτελέσματος και της αδιέξοδης κατάστασης που έχουν περιέλθει χιλιάδες νήπια, οι οικογένειές τους σε όλη την χώρα, τα έργα της κυβέρνησης υπολείπονται τραγικά των αναγκών που υπάρχουν για την ουσιαστική, αναβαθμισμένη υλοποίηση του μέτρου”, τονίζει ο κ. Δελής, και πεοσθέτει: “Προδιαγεγραμμένη η πορεία εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής με όρους υποβάθμισης, αφού διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ, δεν πρόβλεψαν γενναία κρατική χρηματοδότηση για την ίδρυση, λειτουργία νέων νηπιαγωγείων, μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, αλλά μείωσαν το ΠΔΕ κατά 50 εκατομμύρια, με το φετινό, τρίτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου, να αγγίζει τα όρια της αθλιότητας. Μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται ως τέτοια χωρίς να συνυπολογίζονται οι επιπρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν για την ανάσχεση της πανδημίας, και την ασφάλεια παιδιών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών του”. Ο κ. Δελής κάνεις λόγο για “εξοργιστική η απραξία της κυβέρνησης, που για τις απαιτήσεις μεγαλοεπιχειρηματιών έδειξε και δείχνει ιδιαίτερη ζέση, πλούσιο έργο, μοιράζοντάς τους δις ευρώ, απαλλάσσοντάς τους από ασφαλιστικές εισφορές και ό,τι άλλο ζητούν, για να μη δούνε πτώση στα κέρδη τους, ενώ για την ουσιαστική εφαρμογή του μέτρου δεν προβλέφτηκε η αναγκαία χρηματοδότηση”. Όπως υποστηρίζει, δε, “ως αποτέλεσμα των έργων της κυβέρνησης, εξαιρέθηκαν 5 δήμοι από την εφαρμογή του μέτρου, για εκατοντάδες νήπια δε χτύπησε το κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου (σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μενίδι, Πετρούπολη κ.τ.λ.), αναμένοντας τους επόμενους μήνες να καταφτάσουν τα περιβόητα τσίγκινα, πολύχρωμα κλουβιά, ενώ εκατοντάδες μαθητές στοιβάζονται ανά 25, μέσα σε αυτά σε αυλές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων”. Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνει πως: “Με αυτά τα δεδομένα, έχει εκλείψει κάθε έννοια παιδαγωγικής και ουσιαστικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, πολύ περισσότερο που μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών, όχι λόγω πανδημίας, αλλά γιατί είναι άθλιες οι συνθήκες και δεν εξασφαλίζουν ούτε κατ’ ελάχιστο τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής για τους μικρούς μαθητές”.
Δοθέντων τούτων, ερωτά την Υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για:
“- Γενναία έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για να εξασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την φοίτηση όλων των παιδιών στα νηπιαγωγεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, σε κατάλληλες αίθουσες, σύγχρονα κτήρια, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμες καθαρίστριες, μόνιμο βοηθητικό προσωπικό.
-Έκτακτο κονδύλι για επάρκεια Μέσων Ατομικής Προστασίας”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood