ΚΚΕ-ΚΝΕ Ροδόπης: «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός! Ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός»

Εκδήλωση αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν οι οργανώσεις Ροδόπης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κομοτηνή, με τίτλο «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός! Ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός».
Screenshot_60

Εκδήλωση αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν οι οργανώσεις Ροδόπης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κομοτηνή, με τίτλο «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός! Ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Παρευξείνιων Σπουδών του ΔΠΘ, αρχικά παρουσιάστηκε μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα και στο χρονικό των δύο καθοριστικών ημερών που ετοίμασαν φοιτητές της Νομικής Σχολής.

Στη συνέχεια μίλησε ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της Κ.Ε. και Γραμματέας της Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων στάθηκε στο καθοριστικό στοιχείο που οδήγησε στο να μείνουν εδώ και 49 χρόνια οι ημέρες του Πολυτεχνείου στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού. «Αυτές τις μέρες πριν 49 χρόνια μίλησε ο λαός, βγήκε μαζικά στο προσκήνιο, κινητοποιήθηκαν χιλιάδες λαού και νεολαίας. Αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά η τεράστια δύναμη του λαού, που όταν θέλει, όταν το αποφασίσει και δράσει γίνεται γίγαντας και τίποτα μπροστά του δεν είναι ανίκητο» τόνισε, και πρόσθεσε: «Ορισμένοι αυτή την αλήθεια είτε προσπαθούν να την κρύψουν είτε να την αντιστρέψουν σπέρνοντας μοιρολατρία. Άλλοι, δηλαδή, υποτιμώντας τα γεγονότα, τη δράση του λαού και της νεολαίας και τη συμβολή τους στη πτώση της χούντας και άλλοι με το να λένε ότι εφόσον σήμερα δεν ζούμε αντίστοιχου μεγέθους εξεγέρσεις «δεν αξίζει να αγωνίζεσαι καθημερινά, οι εποχές άλλαξαν, οι νέοι είναι βολεμένοι, τους νοιάζει μόνο το κινητό και το ίνσταγκραμ». Κι όμως η νεολαία όπως λέει και το σύνθημά μας έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά! Τότε έλεγαν τους νέους «τέντι μπόιδες» κι όμως τις κρίσιμες στιγμές έδωσαν μαζικό παρόν και επέδειξαν ηρωική δράση και αυτοθυσία. Έτσι θα γίνει και στις μέρες μας. Τα σκιρτήματα στο νεανικό κίνημα, η πρωτιά της Πανσπουδαστικής στις περσινές φοιτητικές εκλογές, η μαζική συμμετοχή νεολαίας στις πρόσφατες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και στην Κομοτηνή, μας κάνουν όλους πιο αισιόδοξους».

ΚΚΕ-ΚΝΕ Ροδόπης: «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός! Ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός»Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην πρωτοπορία των αγώνων

Επίσης αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, προσθέτοντας πως και στο σήμερα οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων ακόμα και σε δύσκολες στιγμές. «Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει ότι το Κόμμα και η ΚΝΕ στραπατσάρισαν την απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου μέσα στην πανδημία, έδωσαν ανάταση στο λαό και τη νεολαία, συνέβαλλαν στο να δυναμώσει η πάλη των φοιτητών στη συνέχεια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στο να γίνουν φοιτητές ξανά. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σταμάτησαν το τρένο με ΝΑΤΟϊκό πολεμικό υλικό στην Αλεξανδρούπολη που είχε προορισμό την Ουκρανία, ενώ οι άλλοι “έβλεπαν τα τρένα να περνούν” την ώρα που η περιοχή μας με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στο πολεμικό μακελειό στην Ουκρανία και γίνεται στόχος αντιποίνων».

ΚΚΕ-ΚΝΕ Ροδόπης: «Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός! Ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός»Ακόμη, κάλεσε το λαό και τη νεολαία να εμπιστευθούν το ΚΚΕ, το Κόμμα που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα έχει ως μοναδική του δέσμευση τα συμφέροντα του λαού, της εργατικής τάξης, και της νεολαίας. «Την ώρα που άλλοι έχουν μετατραπεί στους καλύτερους υπηρέτες του συστήματος, το ΚΚΕ δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας στον καπιταλισμό και στον ιμπεριαλισμό.  Οι άλλοι θέλουν να κρατήσουν αυτό τον βρωμερό κόσμο, εμείς θέλουμε να τον αλλάξουμε και θα τον αλλάξουμε, πρέπει να τον αλλάξουμε και αυτό θα είναι το μέλλον μας ανεξάρτητα αν σήμερα είναι δύσκολες οι συνθήκες».

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood