Σε ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ, εν όψει της αναμενόμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση που έχει καταθέσει η εταιρία “Μεταλλευτική Θράκης Ερευνών και Εκμετάλλευσης Α.Ε.” με την οποία ζητά την ακύρωση της απόφασης του συντονιστή της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία απερρίφθη  το αίτημά της για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων  του έργου “Ερευνητικό Πρόγραμμα στον κεντρικό τομέα του Δημοσίου Μεταλλευτικού χώρου Ε5 Περιφέρειας Ροδόπης”, τονίζει:

“Η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της εταιρείας για την υλοποίηση του σχεδίου εξόρυξης χρυσού στις Σάπες, προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής και ευρύτερα.

Η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, στέκεται αρνητικά σε αυτά τα σχέδια, όμως προειδοποιεί ταυτόχρονα ότι η υλοποίηση ή όχι της εξόρυξης θα είναι λαϊκή υπόθεση κι όχι υπόθεση κυβερνητικών αποφάσεων, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Γνωρίσαμε τη «σεμνότητα και ταπεινότητα» της ΝΔ, βιώνουμε στο πετσί μας την «πρώτη φορά αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, την υποταγή του στη «ρεαλιστικότητα».

Είτε κυβέρνηση ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε συνεργασίας είτε με «βιώσιμη ανάπτυξη» είτε με «δίκαιη ανάπτυξη», στην πρώτη γραμμή μπαίνουν, όπως διαπιστώσαμε την τελευταία δεκαετία, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να μην εφησυχάζει από ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις. «Νάχει τα μάτια του ανοιχτά βράδυ πρωί», να μην ψάχνει το μικρότερο κακό, για να μην ξυπνήσει ένα πρωί και δει τις μπουλντόζες να σκάβουν.

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου δίνουν μια ευκαιρία στον λαό της περιοχής να δυναμώσει τον μοναδικό, χρόνιο και σταθερό σύμμαχο στον αγώνα του κατά της εξόρυξης χρυσού και στον αγώνα του για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, το ΚΚΕ.

Όχι στα σχέδια εξόρυξης χρυσού στην περιοχή των Σαπών.

ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ=ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ”.