KKE ΑΜΘ για εξαγγελίες Χρυσοχοϊδη: “Προσπαθούν να καλλιεργήσουν προσδοκίες”

ΚΚΕ

ΚΚΕ“Οι ανακοινώσεις του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρυσοχοϊδη για την ένταξη στο 5ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ορισμένων έργων της Περιφέρειάς μας όπως της Ηλεκτροκίνησης του άξονα Στριμώνα – Αλεξανδρούπολης – Ορμένιο, ο περιφερειακός της Αλεξ/πολης, η ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων Ορμενίου – Αρδανίου, Κομοτηνής – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και η μελέτη των οδικών αξόνων Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης – Εχίνου – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν από τους κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και από την Περιφερειακή Διοίκηση όπως και από ντόπιους φορείς π.χ. Επιμελητήριο Έβρου, σαν κοσμογονία που θα οδηγήσει στην καπιταλιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας και ότι δήθεν θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής”. Αυτά μεταξύ άλλων τονίζει σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, σχετικά με τις εξαγγελίες του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρυσοχοϊδη, κατά την επίσκεψή του στον Έβρο.

Η περιφερειακή οργάνωση του κομμουνιστικού κόμματος, προσθέτει “προσπαθούν να καλλιεργήσουν προσδοκίες στο λαό της περιοχής ότι τάχα έχει να κερδίσει από τα έργα του 5ου ΚΠΣ και του ΠΕΠ της ΠΑΜΘ ότι η ανάπτυξη που αυτά μπορούν να τροφοδοτήσουν – στο βαθμό που θα το κάνουν – ότι θα είναι προς όφελος των λαϊκών οικογενειών. Πρόκειται για ψέμα ολκής. Το ζήτημα που τίθεται είναι Δημόσια Έργα από ποιόν και για ποιόν. Η πείρα από τα προηγούμενα ΚΠΣ λέει ότι κερδισμένοι βγήκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί – κατασκευαστικοί – μονοπωλιακοί όμιλοι ντόπιοι και ξένοι. Τα έργα που κατασκευάστηκαν όπως η Εγνατία Οδός κ.ά. τα ξαναπληρώνουμε με τα χαράτσια – διόδια που επέβαλαν. Η εκτέλεση των έργων μέσω ΣΔΙΤ σημαίνει παράδοσή τους για 50 και 100 χρόνια σε μονοπωλιακούς ομίλους αν και κατασκευάζονται με λεφτά από το υστέρημα του ελληνικού λαού”.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ έχει βγάλει στο σφυρί για ξεπούλημα μια σειρά από δημόσια κτίρια και υποδομές όπως τα αεροδρόμια Αλεξ/πολης και Χρυσούπολης, τα λιμάνια Καβάλας και Αλεξ/πολης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.ά, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα λεφτά των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης δεν μας τα χαρίζει κανείς, είναι λεφτά που προέρχονται από την φοροαφαίμαξη του λαού, των ΦΠΑ, από την αιματηρή λιτότητα σε βάρος του, από την περικοπή και εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας της κοινωνικής πρόνοιας. Από την κλοπή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου των οποίων το αστικό κράτος και η Ε.Ε. τον αναδιανέμει προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων”.

“Γι αυτό ο λαός μας πρέπει να παλέψει ώστε όλοι αυτοί οι πόροι να διατεθούν για την κατασκευή έργων και υποδομών για την υγεία, την εκπαίδευση, την πρόνοια, για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αποστραγγιστικά, αρδευτικά, για έργα αντισεισμικής θωράκισης κ.ά., που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Για να συγκροτηθεί μια πλατιά λαϊκή συμμαχία που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική και θα δημιουργήσει τους όρους  και τις προϋποθέσεις για την Λαϊκή Εξουσία όπου με πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό θα κατασκευάζονται έργα και υποδομές για την λαϊκή ευημερία και την ικανοποίηση των αναγκών του” καταλήγει η επιτροπή ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood