“Κυβερνήτης της Χρονιάς 2020”, της AHEPA, ψηφίστηκε ο Κυβερνήτης Ελλάδος-Περιφέρεια 25, της Οργάνωσης, Ευστάθιος Κεφαλίδης.
Μετά την βράβευσή του ως το “Καλύτερο Μέλος Ελλάδας” και ως ο “Καλύτερος ΑΗΕΡΑ Κόσμου” (2015), και τη βράβευση της Περιφέρειας 25-Ελλάδος ως την καλύτερη Περιφέρεια της AHEPA (2019), ο Κομοτηναίος Ευστάθιος Κεφαλίδης, είναι ίσως ο πρώτος AHEPA που κατακτά και τις τέσσερις εν λόγω ανώτατες διακρίσεις.
99377d92 kefalidis kivernitis 3 768x722 1
Από την εκλογή του κ. Κεφαλίδη ως Κυβερνήτη Ελλάδος το 2018.
Ο Ευστάθιος Κεφαλίδης εξελέγη Κυβερνήτης της AHEPA Ελλάδος τον Ιούνιο του 2018, και επανεξελέγη τον Ιούνιο του 2019.
Στον χαιρετισμό του, για την ανάδειξή του ως ο Καλύτερος Κυβερνήτης 2020, αναφέρεται με έμφαση στην υπεραξία του Ελληνισμού και στις διαχρονικά επίκαιρες αρχές του:
“Είναι ιδιαίτερη τιμή, χαρά και ικανοποίηση, η απονομή στο πρόσωπό μου, αυτού του βραβείου του “Κυβερνήτη της Χρονιάς” για το 2020. Το βραβείο αποτελεί έναν τίτλο τιμής για εμένα και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια 25, επειδή μέσα σε αυτή γαλουχήθηκα στις αρχές και αξίες της Οργάνωσης που αποτελούν αρχές του Ελληνισμού.
Το βραβείο αυτό το μοιράζομαι με όλα τα μέλη στην Περιφέρειά μας – ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ – που ασπάστηκαν το κοινό παγκόσμιο όραμά μας, τον αγώνα μας για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, και εργάστηκαν με ζήλο για την διάδοσή του, εδώ στην Ελλάδα, την μήτρα του Ελληνισμού.
8231a232 img 8737Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για την βοήθεια και συμπαράσταση τον Ύπατο Πρόεδρό μας, Γιώργο Χωριάτη, τα μέλη του Ύπατου Συμβουλίου, τον Νίκο Καρακώστα, επικεφαλής του Board of Trustees, τον εκτελεστικό Δ/ντη Βασίλη Μωσαΐδη, και ειδικά τον Ύπατο Κυβερνήτη μας τον Φάνο τον Πιτίρη, και φυσικά, όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους Προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των τμημάτων της Περιφέρειας 25, που εργάστηκαν με επαγγελματισμό και αγάπη για να κάνουμε μεγαλύτερη, πιο γνωστή και πιο δυνατή την Οργάνωσή μας.
Η Ενότητα, η συνεργασία και η αδελφοσύνη, αποτελούν τον καλύτερο οδηγό για την επιτυχία, και αυτό καλλιεργούμε, υπηρετούμε και εφαρμόζουμε στην ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ. Σήμερα ο Ελληνισμός είναι επίκαιρος και απαραίτητος για τον κόσμο μας και αποτελεί την καλύτερη πλατφόρμα για να φέρει πιο κοντά τους λαούς, είναι δε ο πιο αποτελεσματικός οδηγός διοίκησης για τις Κυβερνήσεις ώστε να εργαστούν για την ευημερία των πολιτών τους.
Για τον λόγο αυτό είναι επίκαιρο το σύνθημά μας, “Defend HELLENISM”. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Και αυτό θα το αποδείξουμε το 2021 στο Συνέδριό μας στην Αθήνα που θα συναντηθούμε από όλο τον κόσμο σε μια γιορτή του Ελληνισμού και της ΑΗΕΡΑ εν όψει των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση“.
32bb06c9 pixiz 04 07 2019 22 38 53 antigrafo 696x514 1
Από την ανάδειξη της Περιφέρειας Ελλάδος, ως την Καλύτερη Περιφέρεια της AHEPA.
Η διαδρομή του Ευστάθιου Κεφαλίδη στην AHEPA
ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ-ΑΧΕΠΑ-225x300Ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Ορφέας Κομοτηνής, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος για δύο συνεχή έτη, υπηρέτησε την Οργάνωση σε κεντρικό επίπεδο από τις θέσεις του Αντιπροέδρου Εκπαίδευσης, του Ταμία και του Υποκυβερνήτη. Συμμετέχει σε όλα τα συνέδρια της Οργάνωσης στις ΗΠΑ σαν εκλέκτορας. Εξελέγη “Καλύτερο Μέλος Ελλάδας” και “Καλύτερος ΑΗΕΡΑ Κόσμου” (2015). Υπήρξε μέλος της επιτροπής της Οργάνωσης Ελλάδας–Κύπρου στην Αμερική. Οργάνωσε το 16ο Συνέδριο της AHEPA Hellas στην Κομοτηνή, καθώς και τις επισκέψεις στην Κομοτηνή τριών Προέδρων της Οργάνωσης και μελών του Ύπατου Συμβουλίου, προκειμένου να γνωρίσουν την πόλη, τη Ροδόπη και τη Θράκη γενικότερα, καθώς και τους τοπικούς φορείς. Εξελέγη Κυβερνήτης Ελλάδος επί δύο συνεχόμενες θητείες (2018-2019, 2019-2020).
Η AHEPA (American Hellenic Progressive Educational Association / Αμερικανο-Ελληνική Προοδευτική Μορφωτική Ένωση), ιδρύθηκε το 1922 στην Αμερική από οκτώ Έλληνες μετανάστες. Έκτοτε η Οργάνωση χαρακτηρίζεται από πλούσιο κοινωνικό έργο σε συνεργασία με την Εκκλησία και θεσμικούς φορείς.