Κίρκοβο: Μειώθηκαν κατά 2/3 οι πωλήσεις καπνικών και αλκοόλ, εξαιτίας του κλεισίματος της Νυμφαίας

Οι έμποροι αναμένουν πώς και πώς το άνοιγμα των συνόρων και την επιστροφή των Ελλήνων πελατών για αύξηση της καταναλωτικής κίνησης
ΚΑΘΕΤΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ 2

Για κατάρρευση των πωλήσεων, κυρίως στα καπνικά προϊόντα και στο αλκοόλ, κάνουν λόγο οι έμποροι του χωριού Κίρκοβο της Βουλγαρίας, οι οποίοι προ της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας δέχονταν αθρόες επισκέψεις καταναλωτών από την περιοχή μας.

Η καθίζηση που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες, λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, αποτέλεσε αντικείμενο ρεπορτάζ της βουλγαρικής ιστοσελίδας 24rodopi.com. Πωλητής από το Κίρκοβο αναφέρει στην ιστοσελίδα ότι οι πωλήσεις του καπνού μειώθηκαν κατά 2/3, κάτι το οποίο αποδίδει στην απουσία καταναλωτών από την Κομοτηνή και από τα χωριά της Ροδόπης. Σχολιάζει, εξάλλου, τη μεγάλη διαφορά των τιμών που καθιστούν δελεαστικές εκείνες που προσφέρουν τα καταστήματα του Κίρκοβο. Όπως αναφέρει, ο καπνός είναι σχεδόν δυόμισι φορές ακριβότερος στην Ελλάδα σε σχέση με το Κίρκοβο, ενώ υπενθυμίζει ότι η απόσταση που χωρίζει τις δυο περιοχές είναι λίγο πάνω από 30 χλμ.

Το ρεπορτάζ κλείνει με τη σημείωση ότι όλοι στο Κίρκοβο αναμένουν να αυξηθεί η κίνηση μετά από τις 15 Ιουνίου, οπότε αναμένεται να χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί για τις διελεύσεις από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood