Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε η Κοινότητα Νέου Σιδηροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Νέου Σιδηροχωρίου του Δήμου Κομοτηνής με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και μετά από αίτημα του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 12 Ιανουαρίου, στην περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και τις 12 Ιουλίου 2021.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τον οικισμό Μαυρομμάτι προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις, υποδομές, αγροτικές εκτάσεις και ζωικό κεφάλαιο.

Ο Δήμος Κομοτηνής από την πρώτη στιγμή δίνει το παρών με τις Υπηρεσίες του με σημαντική βοήθεια από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, και αύριο 15/1 συνεργεία θα αναλάβουν την καταγραφή των ζημιών για να προχωρήσει η οικονομική στήριξη των κατοίκων από την ελληνική Πολιτεία.

 

d066a435 mayrommati2 1 d108d74e mayrommati