Κηρύχθηκαν «ακριδόπληκτες» οι δημοτικές κοινότητες Κομοτηνής, Γρατινής, Κάλχαντος, Καρυδιάς, Πανδρόσου

Ξεκινούν άμεσα ψεκασμοί με μέριμνα της Π.Ε. Ροδόπης.
Σύσκεψη Π.Ε. Ροδόπης ακριδόπληκτες κοινότητες Δήμου Κομοτηνής

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του όπου αποφασίστηκαν μέτρα πρόληψης των ζημιών από ακρίδες σε κοινότητες του Δήμου Κομοτηνής, μετά την εμφάνιση ακριδοκηλίδων στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Συμβόλων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Πρασίνου και Συντονισμού Κοινοτήτων, του Δήμου Κομοτηνής, Ισμαήλ Λεβέντ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γρατινής, Χρήστος Τσεκής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Κάλχα, Οσμάν Μεχμέτ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πανδρόσου, Χοτζόγλου Χουσεΐν Χακάν, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Αικατερίνη Χατζοπούλου, και η Χριστίνα Δολαπτσόγλου από το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού & Ποιοτικού Ελέγχου.

Ο κ. Ταπατζάς ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να δράσουν άμεσα προκειμένου να προληφθεί το φαινόμενο, και σε περίπτωση εντοπισμού νέων εστιών ακριδοκηλίδων να προχωρούν στην ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιών, ενώ προέτρεψε τους Προέδρους των κοινοτήτων να ενημερώσουν εκ νέου τους αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών τους στη βάση της ενημέρωσης που είχε σταλεί από την Π.Ε. Ροδόπης ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ροδόπης, κηρύχθηκαν «ακριδόπληκτες» οι Δημοτικές Κοινότητες Γρατινής, Κάλχαντος, Καρυδιάς, Κομοτηνής και Πανδρόσου, λόγω εντοπισμού κηλίδων του εντόμου στο στάδιο της νύμφης, και ως εκτούτου ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής. Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με στόχο την καταπολέμηση του πληθυσμού στο ανήλικο στάδιο της προνύμφης του εντόμου, δηλαδή πριν ξεκινήσει η πτήση του-ενηλικίωση.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης ήδη έχουν ληφθεί αντίστοιχα μέτρα και σε ακριδόπληκτες περιοχές του Δήμου Μαρωνείας–Σαπών όπως είχαν κηρυχθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στις 05/04/2024.

Κηρύχθηκαν «ακριδόπληκτες» οι δημοτικές κοινότητες Κομοτηνής, Γρατινής, Κάλχαντος, Καρυδιάς, Πανδρόσου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood