Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα τιμούμε την “Hμέρα Μνήμης” μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης!» (+video)

"Πριν από έναν αιώνα οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας".
mitsotakis-genoktonia-pontion

Στο μήνυμά του εν όψει της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει:

«Πριν από έναν αιώνα οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν. Όσοι γλίτωσαν άφησαν πίσω τις πατρογονικές εστίες για να αναστηθούν στην μητέρα-πατρίδα. Με τη λύρα τους να θρηνεί ακόμη τον ξεριζωμό. Αλλά και με το δοξάρι της να τραγουδά την ελπίδα. Και να ζητά δικαίωση.
Η Πολιτεία ανταποκρίθηκε ομόψυχα στο αυτονόητο καθήκον της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Και αγωνίζεται για τη διεθνοποίηση και την παγκόσμια προβολή της.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα ενσωματώνει στη νέα πορεία της τον δυναμισμό των παιδιών της του Πόντου. Εκείνων που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και τις παραδόσεις του τόπου τους.
Θα τιμούμε την “Hμέρα Μνήμης” μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης!».
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο-Εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού, οι Πόντιοι” – Θυμηθείτε ΕΔΩ την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τον περασμένο Δεκέμβριο εν όψει της συμπλήρωση εκατό ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood