Τι δικό μήνυμα εν όψει της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, που ταυτόχρονα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και μήνυμα νίκης του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα ο οποίος εφαρμόστηκε από τον πρώτο καιρό ανάληψης των καθηκόντων του ως Πρωθυπουργού, στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
Επί χρόνια ολόκληρα στην Ελλάδα υποδεχόμασταν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος τυλιγμένοι σε γκρίζους καπνούς και πολιορκημένοι απ’ τους κινδύνους που προκαλούν.
Κι όμως, μέσα σε οκτώ μήνες όλα άλλαξαν: Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε παντού. Κι έγινε “άνεμος” που καθάρισε την ατμόσφαιρα, “δροσίζοντας” με πολιτισμό και ευγένεια την καθημερινότητά μας.
Φέτος γιορτάζουμε υπερήφανοι τη συγκεκριμένη Ημέρα. Γιατί διαψεύσαμε όσους έλεγαν πως «αυτά δεν γίνονται». Περιορίσαμε δραστικά τη βλαβερή συνήθεια, προστατεύοντας την υγεία μας. Σεβαστήκαμε τον διπλανό μας τηρώντας τα όρια ανάμεσα στην ελευθερία και την κατάχρησή της. Και γίναμε μέρος μιας συλλογικής επιτυχίας, εντάσσοντας σε αυτήν τις προσωπικές μας επιλογές.
17a71e6a kampania kata kapnismatos 7Μοιάζει στ’ αλήθεια μακρινός ο καιρός που όλοι κάπνιζαν στους κλειστούς χώρους. Και δεν χρειάστηκαν πρόστιμα και ποινές. Η συνειδητή συμμόρφωση σε σωστούς κανόνες ήταν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει η Δημοκρατία της Πειθούς. Το πρώτο βήμα ατομικής πειθαρχίας, που στην πανδημία έγινε συνολική κοινωνική υπευθυνότητα.
Ο πόλεμος είναι εναντίον του καπνού, όχι των καπνιστών. Και πρέπει να συνεχιστεί, με στόχο η κατανάλωσή του να μειωθεί κατά 25% έως το 2025.
Όσα κερδίσαμε μέσα σε οκτώ μήνες, έχουν χαράξει πια τον δρόμο: Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μια βαθιά ανάσα υγείας και προόδου“.
  • Θυμηθείτε εδώ την κήρυξη από τον κ. Μητσοτάκη, πλαισιωμένο από νέους, της “πανεθνικής συμμαχίας για μια καλύτερη ζωή χωρίς καπνό”.

dda351f7 101267451 10157498649112725 1424581110951575552 o